Przepływomierz powietrza 1.9 TDi Audi A4 B5

21 Mar 2022, 13:58

Hej, około tygodnia temu wymieniałem przepływomierz.Na allegro znalazłem jakiś za około 150 marki Kamoka. Na początku było wszystko ok natomiast znowu silnik potrafi nierówno pracować.Nie mam swojego komputera żeby sprawdzić błędy, możliwe że to znowu przepływomierz czy może to być coś innego?
markonaw
Nowicjusz

21 Mar 2022, 14:01

Jak najbardziej, musisz to sprawdzić podłączając się i sprawdzając błędy.

Czy stary przepływomierz próbowałeś czyścić specjalnym środkiem? Zamiast wymieniać zawsze warto najpierw sprawdzić czy takie działanie pomoże.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Mar 2022, 14:10

Czyściłem preparatem z liqui moly ale nic to nie dało.Zero poprawy, dopiero w momencie założenia nowego wszystko wróciło do normy ale tylko na około tydzień.Znowu nierówno silnik pracuje i na luzie strasznie się trzęsie
markonaw
Nowicjusz

21 Mar 2022, 14:52

Komp w ruch i sprawdzenie błędów, chociaż coś mam takie przeczucie że Kamoka mogła zawieść niestety i bez reklamacji albo kupna nowej przepływki się nie obejdzie.
hopusek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A3 8P
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...