Farba na siedzieniach

23 Lip 2019, 20:24

Witam, w zakupionym VW polo w maju chce usunąć resztki farby po poprzednim właścicielu budowlańcu. No i moje pytanie, czym to skutecznie usunąć? Czy mogę po zdemontowaniu fotelu(siedziska oparcia) z auta i wymoczyć szmatką to z rozpuszczalnikiem i potem vanisem do prania dywanów wyprać i wysuszyć, czy jakie macie sposoby na to? czy najprościej kupić zakryć fotele pokrowcami i spokój?
gber44

23 Lip 2019, 20:29

najlepiej to myjką parową ale jak nie masz to vanish na kilka etapów do uzyskania efektu. Sprobuj użyć firanki ( tak zwykłej najzwyklejszej firanki)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Lip 2019, 20:33

Myjki niestety brak, a nie mam od kogo jej zdybać. Spróbuje tym vanisem i z gorącą wodą go zmieszam i w sumie dobry pomysł z firanką, użyję jej i zwykłej szczotki do szorowania. Będę pisał o efektach, albo odzywał się jeśli coś, pozdrawiam.
gber44

02 Sie 2019, 09:09

Ja kiedyś miałem plamę w kupionym samochodzie po farbie ale nie wiem dokładnie jaki to był rodzaj farby. Była tak biała plama zaschnięta. Więc najpierw wykruszyłem to co się dało żeby nie uszkodzić materiału, a później octem zmyłem i na koniec jakiś odplamiacz chyba z lidla i sama woda żeby dobrze wypłukać to miejsce. Odessałem odkurzaczem i praktycznie nie było śladu. Jak ktoś nie wiedział że tam była plama to nie był w stanie się tego dopatrzeć :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...