Fatalne warunki na drodze

04 Maj 2011, 15:20

Dzisiaj też lezy czy już zdążyło stopnieć? Na Górnym Śląsku na szczęście nie sypnęlo, ale nie zazdroszczę tym, którzy na długi weekend wybrali się gdzieś w Sudety :)
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

27 Paź 2012, 12:25

Temat trochę stary,ale odświeżam: Ilu z Was dzisiaj rano zima dała się we znaki? Dodajmy,ze to wczesna zima. Wszyscy zdążyli wymienić opony? Bo ja niestety jeszcze nie i miałem rano przykrą niespodziankę.
Savro
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW M3
Paliwo: Benzyna

28 Paź 2012, 23:19

No ja dzisiaj wyjechałem z Krakowa po południu i wprawdzie na zimówkach, ale na niektórych odcinkach było ostro. Niestety zima, jak co roku, zaskoczyła drogowców i kierowców.
Uśmiałem się oglądając dziś Fakty, w których Wojciech Olejniczak, zapytany czy spodziewał się ataku zimy, powiedział, że absolutnie nie, bo sprawdził pogodę na stornie PZPN-u, który od niedawna jest w tej kwestii najbardziej wiarygodny :) Jakby co ,o wiem gdzie szukać info!
lawer
Nowicjusz

Auto: Audi A3

02 Gru 2012, 19:15

Warto po prostu oglądać zwykłe prognozy pogody:) Teraz mam już nauczke,tym bardziej że mamy grudzień więc śniegu należy spodziewać się w każdej chwili. trochę szkoda,bo wtedy jest też bardziej niebezpiecznie na drogach.
Savro
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW M3

19 Lut 2013, 01:27

Taka zima w tym roku ... Szkoda że nikomu nie chce się odśnieżać :(

Pzdr :D
asas22
Nowicjusz

Auto: Volkwagen Golf
Silnik: 4 \motion TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2013, 16:42

co jak co, ale kierowców ciężarówek mamy na wysokim poziomie.. bynajmniej niektórych.
czarny666
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańska
Prawo jazdy: 10 11 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kultura jazdy w korkach - czy też tak jeździcie?
    Mamy miesiące w których na drogach jest ciaśniej niż zwykle. Wtedy częściej niż zazwyczaj możemy spotkać się z zatorami na drodze. W takiej sytuacji częściej też możemy zostać mimowolnymi świadkami lub nawet ofiarami ...

22 Lut 2013, 10:47

ostatnio przejeżdżałem przez kilka małych miasteczek.. tam z odśnieżaniem jest trochę gorzej/tragiczniej niż w dużych aglomeracjach...
krowa098
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 02 2007
Auto: Toyota

24 Lut 2013, 15:56

Zreszta jak sypie a nie ma potrzeby to sie nie jezdzi.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

27 Lut 2013, 20:43

Oczywiście jak śnieg spadnie to większość jest w szoku.. I nie zdają sobie sprawy, że na drogach jest ślizgawka ;). Śpieszą się, a później wielce są zdziwieni, że stłuczka była:)). Odśnieżarki mają wolne, na moim osiedlu wiecznie dużo śniegu, samochody nie mogą wyjechać :). Coś pięknego!
KarolinaKl
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
Auto: Toyota Corolla
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback