Felgi-kraj pochodzenia-sprzedawcy w necie

01 Wrz 2009, 12:11

Witam!
Nie wiem czy pisze w odpowiednim dziale, jesli nie to proszę mnie poprawić.
Chciałem się zapytać o felgi wystawiane w necie a konkretnie chodzi mi o Allegro. Nie mówie tu o felgach znanych-markowych, tylko o tych troche tańszych tak od 900 do 1300 zł. Czy takie felgi (rozmiar 15'') są rzeczywiscie godne polecenia czy moze to produkt z chin? Juz od dłuzszego czasu przymierzam się do zakupu czarno-srebrnych felg ale jakoś nie moge się skuśić nie ze względu na ich wzór a własnie z obawy na ich pochodzenie. Jakie Wy macie doswiadczenia z kupowaniem w necie a raczej z jakością zakupionych felg? I nie mówie tu o tych markowych.

Ps. z drugiej jednak strony, jesli nie kupie tych tanich felg to dołoze wiecej i zakupie coś lepszego i bez obaw że nie zgubie koła na trasie albo że mi felga się nie rozsypie po w jechaniu w dziurę.
bibit7
Nowicjusz

Miejscowość: .......
  • 01 Wrz 2009, 14:26

Tak te tanie to chińczyki. Wiele osób na nich jeździ i nie narzeka - oczywiście pewnie są mniej trwałe niż jakieś firmówki ale raczej nie ma obawy, że poodpadają podczas jazdy ;)
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 najczęstszych usterek zimowych
      Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...