Felgi od Hyundaia rdzewieją od środka. Co zrobić?

29 Sty 2018, 17:41

Witam, mam problem z felgami w i40. Mam oryginalne felgi aluminiowe od Hyundaia, ale rdzewieją od środka. I teraz mam takie pytanie, czy można sobie to samemu zrobić, tzn zetrzeć rdzę, zabezpieczyć, przed korozją i pomalować, czy lepiej oddać do tzn piaskowania? Jakie są wasze opinie, czy wy też macie problem z felgami? Pozdrawiam :P
Cober555
Nowicjusz

Auto: Mondeo

29 Sty 2018, 20:07

To nie jest rdza. Felgi są aluminiowe wiec nie korodują. Aluminium się utlenia poprostu, na własną rękę nie jesteś w stanie tego zrobić trzeba dać do lakiernika.
Cober555 napisał(a):, czy wy też macie problem z felgami?

Dość często się zdarza że felgi aluminiowe się utleniają miejscami, najczęściej jest to spowodowane uszkodzeniami, jedne felgi poddają się szybciej inne wolniej a druga sprawa teraz na wszystkim są ciento koszta i we współczesnych budzetowych autach felgi nie są ze 100% Alu tylko mają jakieś tam domieszki innych metali co też nie wpływa pozytywnie na ich trwałość.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Prowadzenie samochodu pod wpływem stresu
    Prowadzenie samochodu to wieloaspektowe zadanie, wymagające koncentracji i spokoju. 1/3 kierowców przyznaje, że przynajmniej raz w tygodniu prowadzi auto pod wpływem stresu czy czując złość. Zdenerwowani kierowcy są ...