Felicja 1.3/LANDI brak wolnych obrotów na gazie

14 Cze 2007, 16:32

Witam i proszę o pomoc!
Nagle padł gaz na wolnych obrotach. Na benzynie jest wszystko ok.
Jak rozbujam autko na autostradzie (ok 110km/h) to przełączam na gaz i sunie. Na wolnych gaśnie.
Wymieniłem silnik krokowy na nowy - nie pomogło.
Ratujcie!
Piotr
PPP
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

14 Cze 2007, 16:54

:shock: kiedy wymieniałeś filterek gazu? Objawy wskazują.
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

14 Cze 2007, 17:46

Filterek muszę wymienić - to fakt ale dziwi mnie, że te objawy wystąpiły bardzo nagle ... BUM! ... i już.
Dziękuję jednak serdecznie i mam nadzieję że to pomoże.
Piotr
PPP
Nowicjusz

19 Cze 2007, 05:31

No i ... blada! Filterek wymieniony, krokowy wymieniony (był OK). Usterka nadal występuje ;(
PPP
Nowicjusz

19 Cze 2007, 06:33

ppp: Jeśli instalacja ma duży przebieg, to możliwym jest zestarzenie membran, polegające na ich zesztywnieniu, co skutkuje niedomykaniem takiego w reduktorze zaworka gazu i masz zbyt bogatą mieszankę, a więc "zalewanie" silnika. Sprawdź jeszcze poziom cieczy chłodzącej - może reduktor jest nieogrzewany; nie bywa oszroniony? :shock:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

19 Cze 2007, 15:54

:D KONIEC PROBLEMÓW :D

Byłem dzisiaj u speca od gazu, a ten od pierwszego strzału powiedział mi co i jak - porada nic mnie nie kosztowała co się obecnie już prawie nie zdarza a i obsługa była wyjątkowo miła.
Usterka - blachowkręt mocujący masę (uziemienie) elektrozaworu poluzował się - ot tak poprostu - ja tego oczywiście nie zauważyłem, ale co znaczy oko fachowca. Wielkie podziękowania czerepach-owi i panu z serwisu LPG.
Pozdrawiam i polecam serwis Landi w K-ce na Kolejowej

Piotr
PPP
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...