Felicja 1,3 mpi

11 Maj 2011, 17:52

Witam!
Mam problem z moją felicją. Otóż ostatnio gdy odpaliłem samochód zaczęła chodzić jakby jedynie na dwóch zamiast czterech cylindrach- samochodem mocno szarpie na wolnych obrotch ciężko wchodzi na wyższe - pracuje jak traktor:-) Przy tym wszystkim bardzo śmierdzi benzyną/gazem ( w zależności od tego na czym chodzi). Wcześniej miałem problemy z tym ze gaz potrafił mi się zawiesić (podobno przepustnica) i jeszcze inny a mianowicie przy dodaniu gazu dławił sie i jakby strzelał powietrzem. Czy te probleby są powiązane i jeśli tak to co to może być?
roberciak
roberciak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • 12 Maj 2011, 09:01

Przełącz na benzynę, odpal niech chwilę pochodzi, niech się podusi . Następnie wykręć świece i zobacz czy któraś nie jest mokra. Jeżeli tak to wymień świece, a jak dalej bedzie tak samo na nowych to zmień moduł lub przewody w zależności jaki masz typ zapłonu.
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

24 Maj 2011, 21:09

jezeli dawno tego nie robiles to wymien czesci zaplonowe i smierdzi dlatego ze jak nie chodzi na wszystkie gary to go zalewa i nie daje rady przepalic paliwa
    Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
    kamilszczak00
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
      Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...