Witam! Jest to mój pierwszy post na forum. Od dłuższego czasu rozglądam się za autem terenowym. Kiedyś (bodajże 6-7 lat temu) jeździliśmy całą ekipą na off-road. Osoby się porozjeżdżały po świecie a ja zamierzam z lekka znów się w to pobawić, może bez topienia aut, ale wiadomo o co chodzi
![Wink ;)]()
. Ogólnie rzecz biorąc przez moje ręce przeszło wiele aut, od vitar po exprolery, problem w tym że czas mija, nowe akcesoria na rynku itp. Otóż na oku mam dwa auta, Opel frontera A 2.0 oraz daihatsu feroza 1.6 oczywiście auta w LPG
![Wink ;)]()
. Porównałem je bazując na własnych doświadczeniach i ciężko wybrać. Frota wiadomo, wygodniejsza i większa, ale waga.... Feroza, fajne, małe auto w dodatku lekkie, z częściami nie ma takiego problemu. Tak spytam co byście Wy wybrali jakby mieli do wybory te dwa auta. Dlaczego akurat te? No cóż, żyjemy w takim kraju że ubezpieczenie, akcyzy idą niesamowicie w górę, a auto ma też służyć na co dzień, może nie duże dystanse ale tak z 100km. Oczywiście teren mieszany droga-teren
![Wink ;)]()
. Do auta hak, na lekką lawetę na motocykl.
PS. Nie chodzi mi o komfort, bardziej żeby łatwiej było dane bagienko przeskoczyć lub wyciągnąć bez większego problemu.
Pozdrawiam