Fiat 125p - jak zamieścić mocniejszy silnik?

04 Maj 2009, 22:41

Witam ! jestem tu nowy i z gory prosze i wyrozumialosc :) chce zakupic fiata 125p i zamiescic w nim "troche" mocniejszy silnik. najlepiej z 300 KM. nie planuje zrobic tego w szybkim czasie ale dostalem natchnienia i jestem zdesperowany :) czy jest mozliwosc umieszczenia w Fiacie jakiegos sportowego silnika ?
WidziuRah
Nowicjusz

Miejscowość: Grodzisk

04 Maj 2009, 22:59

Oczywiście że jest taka możliwość ale należy liczyć się z licznymi przeróbkami (wątpię żeby taki silnik zmieścił się z tyłu) a na to będzie trzeba trochę pieniędzy wyłożyć, nie wiem bo nigdy nie próbowałem czegoś takiego ale jestem pewny że da się to zrobić, trzeba mieć tylko dużo czasu i trochę pieniędzy :)
P0p3K
Nowicjusz

Miejscowość: Kozielno

04 Maj 2009, 23:09

chce to potraktowac jako przygode :) a z przodu silnika nie moglby miec ? chce go zrobic w amerykanskim stylu mocny silnik i naped na tyl. nie wiem wlasnie jaki silnik by sie miescil i w miare pasowal?
WidziuRah
Nowicjusz

04 Maj 2009, 23:16

W tym nie mogę pomóc bo nie mam pojęcia jaki silnik mógłby pasować, generalnie każdy ale to liczy się z większymi przeróbkami i większymi kosztami... Ale nie ma rzeczy niemożliwych :) zerknij tutaj: 125p Fiat 125p z 16-sto zaworowym silnikiem 1.8 o mocy 195 KM
P0p3K
Nowicjusz

Miejscowość: Kozielno

04 Maj 2009, 23:30

250 KM to minimum jakie chcialbym osiagnac. jesli to mozliwe :) i ten naped na tyl. czasu sporo mam. i marzy mi sie fiacik z amerykanskim pomrukiem :D
WidziuRah
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...