Pęknięcie blachy nad przednim kołem

28 Mar 2009, 22:00

Witam.

mam problem z pęknieciem blachy samochodu koło koła(przedniego) mianowicie "uderzyłam" o krawężnik (kto wymyślił te wysokie krawężniki ?? :P ) i zrrysowałam zderzak. martwi mnie to pękniecie, jest dośc spore ;/ czy można temu jakoś zaradzić w sposób jak najbardziej ekonomiczny? czyli max zysków przy min. kosztach ?

byłabym bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi

Pozdrawiam

Gosia
koteczka170
Nowicjusz

29 Mar 2009, 15:26

Koteczko tak to napisalaś,ze nie wiadomo gdzie to pęknięcie jest,tuż nad kołem tam gdzie jest mocowanie amortyzatora?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

29 Mar 2009, 21:39

Jeszcze gdybym wiedziała gdzie jest amortyzator to byłoby miło ;) Trudno jest to wytłumaczyć ; jak jest koło nad kołem . Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale nie znam się zupełnie na samochodach, typowa kobieta. W każdym razie będę musiała wybrać się do warsztatu niech spojrzą na to fochowym okiem, mam nadzieję że nie będzie mnie to duż kosztować. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. :D
koteczka170
Nowicjusz

02 Kwi 2009, 12:12

już sprawa została załatwiona :) okazało się, że problemem był tylko odpryśnięty lakier i porysowany błotnik :)
koteczka170
Nowicjusz

02 Kwi 2009, 20:47

No i jeszcze zapomniałaś dodać,że twoimi pazurkami! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Maj 2009, 18:12

A właściwie to co sie robi z pęknięciem? no i dlaczego lokalizacja ma takie znaczenie? Mam takie na 4-5cm na masce w miejscu gdzie schodzi na dół w stronę zderzaka.
No i jedzcze cos - co da sie zrobić z odpryskiem na zderzaki? Moim zdaniem głupi pomysł robić lakierowane zderzaki, ale trudno. Spod srebrnego lakieru wyłazi wielka czarna plama, wygląda paskudnie. Był stuknięty nie wiadomo jak dawno i nikt z tym nic nie robił, a ja nie chcę z czymś takim jeździć :mad:
Kolega radzi, by przeszpachlować, ale martwię sie czy później to dobrze wyrównam żeby nie było "różnicy poziomów"...
Everybody lies.
czarno-biala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...

03 Maj 2009, 20:33

Jeśli poświęcisz temu trochę czasu,kupisz papier setkę,weżmiesz miskę wody i zrobisz szurum burum od śniadania do obiadu efektem będziesz zaskoczona,na plastiki stosuje się specjalne lakiery!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Maj 2009, 09:24

PhantomASA1 napisał(a):kupisz papier setkę

Papierem setką to możesz drzewo szlifować nie lakier/szpachlówkę na samochodzie.

PhantomASA1 napisał(a):na plastiki stosuje się specjalne lakiery

Na plastiki stosuje się ten sam lakier co do nadwozia tylko podkład jest specjalny.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

04 Maj 2009, 09:49

Pomyliłem się 500 setke,uwaga słuszna!Co do lakierów to czytałem kiedyś,że na zderzaki są specjalne które pracuja ,są bardziej elastyczne.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Maj 2009, 22:56

Za późno, położyłam tę samą szpachlówkę co na nadkola :roll:
Jak odpadnie to tragedii nie będzie, heh... Będę za to bogatsza o kolejne doswiadczenie :grin:
Everybody lies.
czarno-biala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław