Fiat 126 ELX

25 Kwi 2011, 09:06

No CC też by mogło być ale w maluchu jest dla mnie ten plus że ma napęd na tył. A co do tico to napewno tego nie chce. Już wole CC 900.
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Gora

25 Kwi 2011, 09:48

Poszukaj lepiej CC 900 bo pod maluchem trzeba dużo leżeć i nadaje sie jak ktos zauważył tylko do sklepu(miałem pare sztuk) :razz: ale ma swój klimat i można coś w nim ulepszyć(wydech,wałek,dolot...) także kumplami się nie przejmuj,napewno będą chcieli się przejechać :razz: ale stawiałbym na czinko
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

25 Kwi 2011, 10:07

Nie koniecznie trzeba pod nim lezeć,podam prosty przykład,u mnie maluch jest od końca listopada i od czego czasu nie poszło do niego ani złotówki (nie licząc opłat,rejestracji,paliwa) a kumpel początkiem roku kupil od brata boskie BMW E36 i dołożył już do niego 3000zł i mówi że tankuje co 2tygodnie za 200zł i nigdy do pełna a ja zatankuje za 40zl i mam połowe zbiornika :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Kwi 2011, 10:41

Malucha można często spotkać od jakiegos dziadka który sprzedaje a wtedy mamy prawie pewność że był mało używany,garażowany i pucowany szmatką co tydzień.U mnie na mieście ostatnio był taki do sprzedania,2000rok za 800zł,próg tylko do roboty bo dziura wyskoczyła i lekko wgięta tylna klapa a pozatym igła,przebieg ledwie 26tys od nowości.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Kwi 2011, 10:50

Za te pieniądze do 1500zł to Cienki, tico albo maluch.. Cienkiego to trzeba by poszukać, Tico jest pełno zadbanych do 2000tyś i spalanie na poziomie 6-7L i zawsze to kilka koni więcej :P, a maluch.. no maluch też dobry, większość zrobisz sam, ale znam maluchy które potrafią spalić 8-10 litrów!!, poza tym nie masz dodatkowych drzwi jak w Tico i nie masz "klimy"(hahahha),bagażnika, No ale zadbany maluch jest fajny, mam Tico ale sentyment do maluchów nadal jest.

Opłaty podobne, A miesięcznie na paliwo do Tico jakieś 400-500zł trzeba mieć, do malucha będzie podobnie, zależy też ile jeżdzisz i jak jeżdzisz :)

Nie patrz na to że Tico cienka blacha i przy wypadku giniesz, maluch, Sei, i cienki,
matias700
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

25 Kwi 2011, 10:53

barol91 napisał(a):Nie koniecznie trzeba pod nim lezeć,podam prosty przykład,u mnie maluch jest od końca listopada i od czego czasu nie poszło do niego ani złotówki (nie licząc opłat,rejestracji,paliwa)

to jeszcze sobie poleżysz :razz: to jest raczej archaiczna konstrukcja z bardzo zamierzchłych czasów, ja mialem pare maluchów co prawda były ostro traktowane ale jako częsci zamienne szły silnik,skrzynia biegów,wahacze i ciągłe problemy z gaznikiem i zapłonem :razz: ale było fajnie
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Scala z jakim silnikiem?
    Zupełnie nowy, kompaktowy model w portfolio ŠKODY dostosowuje swoją moc i charakter do indywidualnych potrzeb kierowców. SCALA dostępna będzie w czterech wariantach silnikowych: trzech benzynowych i jednym wysokoprężnym. ...

25 Kwi 2011, 11:11

W najbliższym czasie napewno nie bo jest w idealnym stanie mechanicznym a nawet jesli to sobie pogrzebie bo lubie :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Kwi 2011, 11:18

A jeździsz nim w ogóle czy w garażu tylko stoi?
Co do auta to ja obstawiałbym Tico albo Uno z naciskiem na to pierwsze.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

25 Kwi 2011, 11:20

Więcej stoi w garażu niż jeżdzi a takto to do miasta sie skoczy,na zakupy albo mamuśka do roboty nim jeżdzi.
Barol
Awatar użytkownika

25 Kwi 2011, 14:11

Mój kolega ma malucha z 93, 28 tys przebiegu, jak był na przeglądzie to mu chcieli 2 tys dawać :D jak nówka, nikt się nie śmieje z niego bo auto z takim przebiegiem gdzie 99% częsci jest oryginalnych pojeździ jeszcze chwile bez kłopotów, a frajda z jazdy jest, jak jeździmy nim we 3 to banan z twarzy nie schodzi. Myśle, że na 1 auto np na rok albo 2 żeby zniżki leciały z ubezpieczenia to dobry wybór.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

25 Kwi 2011, 14:37

Ja u siebie mam 38tys i w czerwcu jak był na przeglądzie (za czasu poprzedniego właściciela) to koleś nie miał sie do czego przyczepić i był w szoku że takie maluchy jeszcze istnieją.
Barol
Awatar użytkownika