Fiat 126 ELX

24 Kwi 2011, 17:38

Witam! Mam zamiar kupić sobie pierwsze auto. Znalazłem Fiata 126 ELX 99rok. Zero rdzy. Z nowymi oponami i nowym akumulatorem. Gościu chce za niego 800zł do negocjacji( myśle ze do 700 by zszedł). Jak myślicie? Opłaca się go kupić za 700zł? I czy będzie to dobre auto jako pierwszy samochód? ogólnie to mam do wydania 1500zł i w tej cenie raczej nic innego nie kupie. A ubezpieczenie przy maluchu też będzie tańsze.
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Gora

24 Kwi 2011, 17:43

Masz jakieś jego zdjęcia?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Kwi 2011, 17:47

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

24 Kwi 2011, 17:49

Tak myślalem że to ten :mrgreen: wygląda mi coś za ładnie jak na te pieniądze i stan,ja za swojego (2000rok,stan idealny,38tys.km) dawałem 1400zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2011, 17:52

no właśnie ta cena też mnie trochę zdziwiła.

[ Dodano: 24 Kwiecień 2011, 18:53 ]
Ale ogólnie to dobry wybór na pierwszy samochód?
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

24 Kwi 2011, 17:57

A czemu nie?Ja mam drugiego malucha,pierwszego jak miałem to był mój pierwszy samochodzik na którym między innymi nauczyłem sie jeżdzić.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...

24 Kwi 2011, 18:01

No wiesz.. Ale martwie się tym że zaraz kumple z klasy będą sie nabijać itp.
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

24 Kwi 2011, 18:03

U mnie na początku też sie nabijali ale ja to miałem w d...,niedawno jak gadałem z kumplem że jak bede miał kase to sobie coś lepszego kupie a on do mnie lepiej zostań przy małym bo przynajmniej wiesz co masz.Ja teraz ciesze z kumpla bo kupił jakiś czas temu boskie bmw e36 od brata i dołożył już do niego 3tys :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2011, 18:05

no nie no bmw to raczej nie kupie, bo większość to zakatowana. Z tym maluchem to zadzwoniłem do wujka bo mieszka akurat w tej miejscowości i zadzwoni to tego gościa i pojedzie go ogladnac.

[ Dodano: 24 Kwiecień 2011, 19:05 ]
a jeszcze jedno... Da się założyć do malucha obrotomierz?
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

24 Kwi 2011, 18:19

Da sie założyć :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

24 Kwi 2011, 18:35

A nie lepiej poszukać jakiś lepszy samochód? Np.

Forda Fiestę MkIII.
[link do oferty na Allegro wygasł] Najlepiej z silnikiem 1.3 Tylko trzeba dokładnie sprawdzić stan nadwozia, czy nie ma rdzy.

Nissana Sunny
[link do oferty na Allegro wygasł]

Suzuki Swifta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tylko do oględzin wybrać się koniecznie z osobą znająca się na blacharce.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

24 Kwi 2011, 18:44

powiem tak.. 1.forda nie chce. Sama nazwa mnie odrzuca. Poza tym gniją i się psują (nie zaprzeczajcie bo tak jest. )A szczególnie takie fiesty gniją przy wlewie paliwa.
2.Sunny EWENTUALNIE mogło by być ale hatchback. Na początek nie chce "dużego" samochodu.
3.Opel jak najbardziej mógłby być tylko że za te moje 1500-2000 w dobrym stanie raczej nie będzie.
4.A Swift może być :P tylko trochę stary.
Aha no i po auto nie będę jechał aż pod Warszawę czy dalej. Ten Fiacik jest akurat z miejscowości gdzie mój wujek mieszka i który będzie na dniach jechał do mnie lawetą więc przy okazji mógłby przywieść malacza. Szukałem już inne auta ale w tej cenie dobrego stanu nie znajdziesz.
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

24 Kwi 2011, 20:40

tico tico kolego :wink: nie pakuj sie w malca chyba ze b.malo jedzisz np.do sklepu heh
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

24 Kwi 2011, 21:30

Ja powiem tak jako użytkownik malucha,bagażnika praktycznie zero,małe ale własne no i wszedzie sie praktycznie zmieści.Jeśli nie zamierzasz nim jeżdzić długo to kupuj jak najbardziej.
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2011, 22:01

Nie przejmuj się opinią kolegów ;) Ja zostałem wyśmiany jak kupiłem Seata Ibizę II 98. Jednak za tyle $$ polecam cinquecento - więcej miejsca i w bagażniku coś się zmieści ;)
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa