Fiat 126 który ma zabrany dowód rejestracyjny

29 Kwi 2010, 15:09

Witam .
Nie dawno kupiłem sobie Fiata 126 który ma zabrany dowód rejestracyjny spisałem umowę kupna z Sprzedawca (S).Musiałem zapłacić za tablice i za ubezpieczenie OC Żeby pojechać nim na przegląd itd.Przy odbieraniu blach Urzędniczka powiedziała że mi nie wyda bo brak jeszcze 1 umowy między Panem S a Panią Y (Jeszcze wcześniejszą posiadaczką pojazdu) i nie mam jak załatwić tego ani na szrot ani nic co mam robić POMOCY!!proszę odp na Forum lub na gg jak można 3412442
Ostatnio edytowany przez vizual, 02 Maj 2010, 21:44, edytowano w sumie 1 raz
vizual
Nowicjusz

Miejscowość: wr

29 Kwi 2010, 17:13

vizual napisał(a):.Przy odbieraniu blach Urzędniczka powiedziała że mi nie wyda bo brak jeszcze 1 umowy między Panem S a Panią Y (Jeszcze wcześniejszą posiadaczką pojazdu) i nie mam jak załatwić tego a

Niestety w tym przypadku WK ma racje i nic na to nie poradzisz.Jedyne wyjscie to musisz
dorwac tego goscia co tak Cie"ozeenil"i z nim to zalatwić.Innego wyjscia nie widze. :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

30 Kwi 2010, 06:59

Migi60 napisał(a):
vizual napisał(a):.Przy odbieraniu blach Urzędniczka powiedziała że mi nie wyda bo brak jeszcze 1 umowy między Panem S a Panią Y (Jeszcze wcześniejszą posiadaczką pojazdu) i nie mam jak załatwić tego a

Niestety w tym przypadku WK ma racje i nic na to nie poradzisz.Jedyne wyjscie to musisz
dorwac tego goscia co tak Cie"ozeenil"i z nim to zalatwić.Innego wyjscia nie widze. :!:

Przepraszam brakuje umowy kupna i sprzedaży Panią Y a jeszcze wcześniejszym właścicielem .a z ubezpieczenia mogę zrezygnować ??? nawet żeby na szrot go oddać i mieć w papierach że ja już go nie mam :(
vizual
Nowicjusz

Miejscowość: wr

30 Kwi 2010, 08:05

vizual napisał(a):nawet żeby na szrot go oddać i mieć w papierach że ja już go nie mam

Myślę ze jak będziesz miał dokument ze oddałeś go na złom to chyba bez problemu
załatwisz to w firmie ubezpieczeniowej... :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

02 Maj 2010, 16:02

nie rozumiem czy chcesz jezdzic autem, czy oddac na zlom? idz do faceta co ci sprzedal auto co nie bylo na niego zarejestrowane, jezeli zgubil ja to do poprzedniego wlasciciela,
gdybys kupil auto z komisu to byla by taka sama sytuacja
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
    Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...