Fiat 126 p - zmiana licznika

03 Paź 2007, 14:29

mam takie pytanie . bo mam takiego malucha ze on ma taki ten zegar na desce rozdzielczej ten najstarszy. i czy dalo by sie zalozyc ten taki z tych nowszych maluchów?? prosze o doradzenie mi w tej sprawie...
^^Marcin^^
Początkujący
Awatar użytkownika

• 03 Paź 2007, 17:19

mozna zamontowac ale nie wiem czy nie trzeba przerabiać kostek z przewodami.linka powinna pasowac.miałem kiedys starego malucha z wnętrzem eleganta i był tam nowy licznik ale chyba zepsuty był bo do 70km/h pokazywał dobrze a powyzej 70 wskazówka szła jak strzała ponad 140 i az stukała o dól licznika :D nadmieniam ze nie miałem turbiny w nim :) zeby było ładniej mozesz tez poszukać kierownicy od nowszego typu.bo w starym to jest taka strasznie cienka.optycznie też odmładzają białe kierunki przednie z eleganta z pomaranczowymi żarówkami.i zderzaki z eleganta
    chicken19
    Zaawansowany

03 Paź 2007, 19:53

Można . Tylko że z tym dużo roboty . Po pierwsze , jest inny ten element blaszany do którego przykręca się licznik . Albo wyciąć większą dziure i kombinować , albo wymienić całą blache ( dużo zachodu i blacharz ma co robić i lakiernik też ). Po drugie , jest całkiem inna instalacja elektryczna .
    Najlepiej zakupić takową wiązke przednią na szrocie . Ewentualnie bawić się z przeróbką . Po trzecie wymienić tą tapicerke deski , lub znowu kombinować i pogodzić się z tym niby schowkiem i kupić zaślepki na przełączniki .
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

03 Paź 2007, 23:20

Ja powiem tak - jeżeli się nie znasz na elektryce i blacharce,to absolutnie sie to nie opłaca.Chyba,że ten maluszek ma dla ciebie jakąś wartość duchową.A jak nie,to bardziej opłaci się kupić maluszka z takim licznikiem już oryginalnie założonym.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
      Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...