Fiat 126p brak migaczy

24 Maj 2008, 11:38

Witam
Mam problem z migaczami poprostu nie działaja. Awaryjne i wszystkie inne swiatała działaja prawidłowo. Migacze przstały działac w trakcie jazdy, gdy wrzuce migacz kontrolka nic nie pokazuje a gdy wyłącze zapło nastepnie wrzuce migacz i włącze zapłon migacz swieci sie stale kontrolka w samochodzie tez.

Wymieniałem juz przełoączniki ale to nie to
Wymieniłem takrze przerywacz ale to tez nie pomogło

Brakuje juz mi pomysłów moze ktos z was zna sie na polskich maluszkach i mi pomoze... z góry dziekuje i pozdrawiem
DavidGT
Nowicjusz

• 24 Maj 2008, 12:48

A który to rok tego maluszka i jaki model?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Maj 2008, 12:52

rocznik 1993 a w modelu to sie nie orietuje zabardzo pisze tulko 126p :/
    DavidGT
    Nowicjusz

24 Maj 2008, 13:27

Podejrzewam,że jest to model FL(prostokątny zespół wskaźników z przełącznikami wkoło i kontrolkami po lewej stronie zestawu,a wskaźnikiem paliwa u góry z prawej strony).Jeżeli tak,to na sam początek rozłącz złącza pod kierownicą cztero i pięcio przewodowe i po włączeniu stacyjki połącz kawałkiem przewodu przewód fioletowyze złącza czteroprzewodowego( główny z włącznika kierunkowskazów) z przewodem najpierw błękitnym,z tego samego złącza(powinien włączyć się kierunkowskaz),a następnie z przewodem błękitno-czarnym ze złącza pięcioprzewodowego i powinien włączyć się drugi kierunek.Jeżeli tak nie będzie,to wyciągnij włącznik świateł awaryjnych i zmostkuj przewody błękitno-czrne i włącz kierunkowskaz.
    Zakładam,że masz osobno przerywacz świateł awaryjnych i osobno przerywacz kierunkowskazów.
    Możesz też spróbować odłaczyć od przerywacza kierunkowskazów przewód do l.k. - kolor błękito-biały oznaczenie na przerywaczu P.
    Pisz,co i jak.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Maj 2008, 23:24

Dzieki za pomoc juz wszystko działa jak nalezy :) niewiedziałem ze sa 2 przerywacze wymieniłem ten 2 i juz jest OKa wszystko. Jeszcze raz dziekuje ci za pomoc
    DavidGT
    Nowicjusz

25 Maj 2008, 10:31

ja kiedys miałem maluszka -przeróbka na eleganta,i tez kierunki padły a winny był włacznik świateł awaryjnych.na nowym nie chodziły a zmieniłem na stary i znów były.ot taka to konstrukcja ciekawa tych naszych pojazdów:)
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
      W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...