Fiat 126p - stan idealny, jakby dopiero zjechalo z linii

21 Lip 2009, 18:30

karlone napisał(a):widziałem malucha na żółtych blachach. Jeśli samochód ma 25 lat,należycie utrzymany, części tylko oryginały to myślę, że problemu nie będzie z uznaniem przez rzeczoznawcę. Wystarczy spojrzeć na allegro, dzisiaj widziałem Fiata 125p z 71r za 10 tys, Warszawy to już ok 12 tys, byle jaka Syrena na chodzie 5 tys. Maluszek żeby kosztował 5 tys. to musi być naprawdę oryginał, łącznie z lakierem, zero rdzy.

Za Syrenkę czy Warszawę, która nie jest tylko skorodowaną karoserią można zarobić czasami nawet 20 tys. zł . !

Samochód który można zarejestrowac na tzw. "żólte tablice" czyli zabytkowe, musi mieć przynajmniej 25 lat lub dany model nie jest produkowany od przynajmniej 15-stu, ma to swoje plusy nie musimy miec ważnego przegladu na cały rok tylko np. na 3 miesiący i może on stać nie ubezpieczamy np. w zimę gdy stoi w garażu .

A do co do małego fiata tylko modele z lat 1973 - 1977. są tak naprawdę zabytkowe, gdyż mają podłużne logo Polski Fiat spotykane także na dużych fiatach oraz chromowane zderzaki takie jak w starym fiacie 500.
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

28 Lut 2011, 09:40

Witam Wszystkich, też mam fiacika, a co do tematu to najdrozszego malucha na allegro za 30 tys widziałem jest to maluch prosto z taśmy nigdy nie zarejestrowany zakonserwowany stał w stodole ma przebieg 700 metrów o ile pamiętam czyli przebieg testowy po wyjeździe z taśmy sprawność chamulców silnika i td :) to dopiero jest bajer
pawel_czap
Nowicjusz

Miejscowość: Dulcza Wielka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...
    Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...