Fiat 126p Wysoki kierowca ??

18 Wrz 2009, 14:36

Mam pytanie czy kierowca o wzroście 198 cm dał by rade normalnie prowadzić tego Fiata ??
Ostatnio edytowany przez mazur191, 21 Lis 2009, 14:19, edytowano w sumie 1 raz
mazur191
Nowicjusz

Miejscowość: gliwice

18 Wrz 2009, 16:23

Czemu nie,kumpel mi ostatnio opowiadal ze gdzies w Polsce byla rodzina koszykarzy i w 4 sie zapakowali do malucha bez problemu,osobiscie sam mam malucha ale wzrost jakies 185cm
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Wrz 2009, 16:30

masz jakieś problem z prowadzeniem ??
mazur191
Nowicjusz

18 Wrz 2009, 17:35

szczerze Ci powiem że żadnych
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Wrz 2009, 19:26

To mozei ja sie wypowiem, mam 196cm. Beznadziejnie jeździło mi się Astrą II HB 3d, tak więc maluch to chyba jakaś pomyłka? Raz próbowałem się wcisnąć za kierownicę malucha i o ile miejsca na tułów było znośnie to kolana miałem zgięte podobnie jak przy robieniu przysiadu. Także zapomnij człowieku o jeździe malczarem, dla tak wysokich osób jak ja i ty wiele samochodów jest po prostu za małych, a maluch to poprostu kpina. W szczególe że zapewne przy takim wzroście rozmiar buta masz spory, co jest kolejnym powodem żebyś sobie nie kupował malucha.

Pozdrawiam.
sqizzy1
Początkujący

21 Wrz 2009, 19:43

A ja trochę z innej beczki. Miałem cinquecento, a teraz mam corsę (mój wzrost 188 cm). Miejsca jest podobnie (odległość między głową a podsufitką niemal identyczna) z tą różnicą, że w cc miałem bardziej podkurczone kolana, bo kierownica była bardziej w przód wysunięta niż w corsie. Ale najgorsze było to, że w cc jest mała odległość między pedałami - w maluchu podobnie - więc występowały problemy z ich wciskaniem.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid AWD-i - średniej wielkości SUV
    Toyota RAV4 jest średniej wielkości SUV-em, zbudowanym na większej od GA-C platformie GA-K. Hybrydowy napęd na 4 koła z silnikiem 2,5 l dostarcza 222 KM mocy i rozpędza auto do setki w 8,1 s. Według pomiaru WLTP RAV4 w tej ...
    Najnowsze BMW serii 7
    BMW serii 7 - luksus na miarę przyszłości. Ten najnowocześniejszy w historii bawarskiego koncernu model będzie można zobaczyć już 24 listopada 2015 r. na targach Fleet Market w Centrum EXPO XXI w Warszawie. BMW serii 7 – ...

22 Wrz 2009, 11:18

Ja niemam zadnych problemow jak pisalem ale Ty mozesz miec wiec raczej odpusc
Barol
Awatar użytkownika

22 Paź 2009, 20:10

a było by jakieś autko takie do 8 tys dobre dla kierowcy w moim wzroscie ?? jak tak to napiszcie jakie : ]
Volkswagen Golf MK II GTI dobry by był ?? :D
mazur191
Nowicjusz

22 Paź 2009, 20:17

Wiem ze wiekszosc mnie wysmieje i wogole ale ja powiem Daewoo Matiz,autko wprawdzie miejskie ale jest dosc wysokie i nawet przyjemnie sie prowadzi
Barol
Awatar użytkownika

22 Paź 2009, 20:23

aa Volkswagen Golf MK II GTI albo Nissan 200sx ??
mazur191
Nowicjusz

22 Paź 2009, 20:29

Mam 188cm wzrostu i jazda moim malcem nie była może wygodna, ale na pewno do komfortu dużo jej brakowało, także nie polecam Ci nawet próbować. Z drugiej strony nie masz jakichś znajomych, którzy jeszcze mają ten fenomen motoryzacji ?
Co do Twojego drugiego pytania: Może VW Passat B4 1.9TDI 90km ? Mój ma "nakulane" już 640k km, razem z ojcem zrobiliśmy nim 100k i jak narazie poza częściami, które po prostu się zurzywają(łożyska, oleje, filtry) nie miałem żadnej awarii, no chyba, że liczyć zepsucie się siłowników od bagażnika : p
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

22 Paź 2009, 20:30

Jezeli masz w maluchu te siedzenia lotnicze to spokojnie wchodzi kierowca 195cm.

Fabryczne oryginalne sa jednak wysokie.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

22 Paź 2009, 20:32

barol91 napisał(a):ja powiem Daewoo Matiz

Nie wiem barol ile masz wzrostu ale ja mam 187 cm i w matrixie nie mam co z nogami zrobić. Dla kolegi, przy wzroście prawie 2 metry, jazda matrixem to będzie katorga (co prawda o wiele mniejsza niż w F126 ale jednak).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Paź 2009, 21:46

Kubuch ja rowniez mam 187cm wzrostu i do malucha mieszcze sie bezproblemowo i jak ktos napisal mam w nim siedzenia lotnicze
Barol
Awatar użytkownika

23 Paź 2009, 13:07

Myślę że z pedałami można by sobie poradzić,ubierałbym mniejsze buty! :mrgreen: Ja myślę że taki Gość zmieści się w takim autku ,warunek jeden musi być zachowany,przednie fotele do wywalenia! :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)