Fiat 126p zgubiłem kluczyki - co dalej??

18 Mar 2008, 19:00

Problem jest w zasadzie bardzo prosty. Otóż zgubiłem kluczyki do mojego maluszka. Nie mam zapasowych. Jak otworzyć drzwi? Można to zrobić samemu? Czy opłaca się i czy można odlać kluczyk do stacyjki, czy lepiej kupić nową?? proszę pomóżcie!!
piotrus1141
Nowicjusz

15 Lip 2009, 17:12

Otwarcie:
Włóż sróbokręt na siłę jak najgłębiej i na siłe przekręć zamek do wyrzucenia ale otwarty ;) lepiej nowe zamki ze stacyjka z allegro :)
babiuk
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

15 Lip 2009, 19:49

koleś po roku chyba otworzył już tego malucha ;)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

16 Lip 2009, 13:14

Wymień stacyjkę i zamki,bo kosztują grosze,a wymienić dasz pewnie radę sam.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Sie 2010, 16:56

MotoAlbercik napisał(a):Wymień stacyjkę i zamki,bo kosztują grosze,a wymienić dasz pewnie radę sam.

dokładnie w maluszku za grosze wymienisz takie części jak stacyjkę i zamki poszukaj gdzieś na szrotach a wymiana jest dziecinnie prosta maluch jako takiej elektroniki to nie ma zabardzo hehe
1.1MPI hehe jakoś idzie!!
sejomaniak
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...
    Czy samochody hybrydowe boją się mrozu?
    Brytyjska Toyota przez 24 godziny mroziła crossovera Toyota C-HR Hybrid w temperaturze -20 stopni, systematycznie polewając go wodą. W efekcie samochód pokrył się grubą warstwą lodu. Mimo to hybrydowy crossover bez ...