Fiat 500 vs Seat ibiza (new)

28 Lip 2009, 20:07

Witam serdecznie. Zdecydowałem sie na któryś z tych aut ibiza nowa wersja 1.6 benz. 105 koni lub fiat 500 benz 100koni. Obydwa ładne ale który lepszy? Z tym że chce kupić roczne auto i fiat wychodzi taniej
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

28 Lip 2009, 20:44

IMO Ibiza ze względu na wielkość.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

29 Lip 2009, 01:35

no w sumie najwieksza zaleta która mnie przyciąga do tego auta :) jeszcze swift sport jes fajny ale pali sporo chyba ta ibiza bedzie dobrym wyborem
KamilMilkowski
Początkujący

29 Lip 2009, 07:16

Ja tak zapytam gdzie bedziesz jeździł po mieście czy także na jakies wycieczki bo silnik jest taki trochu niby mocny,i niby słaby a paliwo ciągnie wiec jak bedziesz jeździł po mieście to ja bym wybrał Seat 1.4 TDI (80km) a jeśli ci auto bedzie potrzebne na ciągły dojazd np.do pracy gdzie jest dosyc daleko lepiej wziasc 1.9TDI .A ten Seat to bardzo eleganckie autko .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

29 Lip 2009, 12:51

seat zdecydowanie .....tylko jak kolega wyzej napisał w dieslu nawet ten 1.4 tdi o dziwo b.dobrze sobie radzi z tym samochodem jak do spokojnej jazdy to będziesz zadowolony
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

03 Sie 2009, 02:26

głównie miasto drodzy Panowie. No mam dylemat cały czas bo fiacik 500 w wersji sport tez mi sie bardzo podobno ale sadze ze seacik na pewno większy i wygodniejszy a cena podobna. cały czas sie zastanawiam. Jeszcze ewentualnie fiat grande punto wchodzi w gre. Ale najbardziej to fiat 500 i seat. A wiecie może który z nich przyjemniej sie prowadzi, moze bedzie bardziej niezawodny, tanszy w naprawach?
KamilMilkowski
Początkujący

03 Sie 2009, 07:18

Trudno powiedzieć ponieważ oba auta są jeszcze zbyt młode, aby to oszacować. Pierwsze usterki wychodzą w przeciągu 3 lat użytkowania więc musisz jeszcze trochę poczekać na opinie :razz: Niby Seat to niemiecka precyzja i hiszpański temperament, ale to też różnie z tym bywa. Fiat jak to fiat chociaż ostatnio bardzo poprawił jakość, ale ze względu na rozmiary wybrałbym Ibizę ewentualnie zamiast Grande Punto można też nowe Bravo :wink:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

04 Sie 2009, 01:23

dobra wlasnie odnalazlem swoja milosc. duzyy i wygodny a cena taka sama. kia soul :) co o tym sadzicie?
KamilMilkowski
Początkujący