REKLAMA
Witam. Posiadam Fiata Bravę, 1.4 12V + LPG .
Od pewnego czasu występuje problem z pracą sinlika na benzynie. Po zapaleniu obecnie sinlik gaśnie, trzeba co chwilę odpalać, aż złapie troszke temp i przełączę na gaz, wtedy pracuje już równiutko. Jeśli juz po odpaleniu na benzynie chodzi to gubi obroty, pracuje nie na wszystkich garach.
Wydaje sie też tak, jakby paliwo nie docierało. Nie ma znaczenia jaka jest temperatura. Problem czasem ustepuje gdy po trasie na LPG, przełączę na beznzynę przed wyłączeniem silnika i popracuje sobie na benzynie kilka, kilkanaście minut,ale wtedy też się dusi. Wtedy gdy auto ostygło czasem działało już normalnie. Problem wraca jednak po jakimś czasie. Podpinałem silnik pod komputer, mialem 2 błędy na sondzie, usunieto je, ale to i tak nie poprawiło zbytnio sytuacji. Filtr paliwa, świece, przewody, termostat wymieniłem niedawno.
Ja mam wrażenie, że są to wtryskiwacze - kiedyś paliła mi się lapmka, teraz przestała, a nastał ten problem, który narasta. Macie jakieś inne pomysły?
Gdy jeździłem po mechanikach każdy mial inna wersję, więc czekam też na rady tu na forum.