Fiat brava 1.4 12v- moc samochodu

23 Lis 2008, 16:36

witam mam problem z obrotami silnika, odlaczylem czujnik temperatury IAT i silnik pracowal lepiej gdy podlaczylem obroty spadly. prosze o porade . czy to jest przyczyna filtra czy czujnika temperatury
marcinek777
Nowicjusz

• 24 Lis 2008, 08:58

odłaczając którys czujnik wprowadzasz do komputera bład i komputer automatycznie przechodzi w tryb awaryjny
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

24 Lis 2008, 09:06

Witam,
    Mam problem z autem mianowicie taki:
    Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce kontrolka CODE i wtrysku gaśnie. W czasie jazdy po jakimś czasie kontrolka wtrysku zaczyna mi świecić muszę stanąć zgasić auto i ponownie odpalić wtedy gaśnie, ale po jakimś czasie znowu się zaświeci podczas jazdy. co jest grane?? :?
    agaa
    Nowicjusz

24 Lis 2008, 11:14

Miałem ten sam problem, który powodowały wtryskiwacze. Jeśli masz gaz to przyczyną może być za wczesne przełączanie silnika (nierozgrzanego) na gaz, bądź odpalanie go na gazie. Problem u mnie zniknął, gdy pojeździłem sporo na benzynie.
    Jęsli nie masz gazu to sprawdź te wtryski, może sa brudne od paliwa chociażby....
    To tylko moje prywatne zdanie. Opinie napiszą moderatorzy.
    premier00
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Motor Show Poznań 2016
      Najważniejsza impreza motoryzacyjna tego roku "Motor Show 2016" już wystartowała. Targi motoryzacyjne w Poznaniu potrwają do niedzieli 3 kwietnia. Tegoroczna edycja jest niezwykle ciekawa. Nie tylko za sprawą liderów ...