Fiat brava 1,6/16V 2000 r zapala się czerwona kontrolka

27 Lis 2009, 20:37

witam mam problem fiatem brava na zimnym silniku szarpie i pali się lampka awaria układu wtryskowego po rozgrzaniu się silnika lampka gaśnie silnik chodzi dobrze ale czasami nawet na rozgrzanym silniku zapali lampka i wtedy zaczyna przerywać miałem pękniętą cewkę wymieniłem i dalej to samo wymieniłem świece zapomniałem dodać samochód właśnie kupiłem na jeżdzie próbnej sprawował się dobrze ale zabrakło paliwa po wlaniu paliwa jechał dobrze przez około 50 km póżniej zaczęły się problemy
Ostatnio edytowany przez jurek-now, 27 Lis 2009, 20:50, edytowano w sumie 1 raz
jurek-now
jurek-now
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz
  • 27 Lis 2009, 20:41

Może wtryskiwacze pomału siadają albo przewody wysokiego napięcia do wymiany najlepiej zrobisz jak podepniesz autko pod kompa i sprawdzisz błędy będziesz wtedy wiedział co siadło.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
      Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...