Fiat Brava 1.6 16v + LPG za 4tyś ?

06 Maj 2010, 18:57

Witam!

Właśnie jestem na etapie kupna swojego pierwszego samochodu, do wydania mam 6,5 tyś (tylko że z tego muszę go jeszcze opłacić i wiadomo powymieniać płyny filtry itp.) i mój znajomy zaoferował mi Fiata Brave.

Rok produkcji 1997
220 000 przebiegu
Silnik 1.6 16v + LPG firmy BRC (nie sekwencja) Serwisowana
ABS
2x poduszki
el. szyby
wspomaganie

-W samochodzie przy 128 tyś było robione planowanie głowicy i wymiana wszystkich zaworów na nowe.
-Przy 200 tyś wymienione przednie zawieszenie (Amortyzatory, wahacze, sprężyny)

Do zrobienia natomiast jest tylne zawieszenie.

Cena auta 4 000 zł

Auto w 2002r. sprowadzone do polski i użytkowane przez jednego właściciela który robił nim raczej krótkie trasy po mieście nie "żyłując" go.

Dużo czytałem o tym aucie i zdania są podzielone, z lekką przewagą pozytywnych opinii na jego temat.

Bardzo proszę o opinie i porady czy kupować go czy może poszukać czegoś innego?
Będzie to moje pierwsze auto i chciałbym nim pojeździć kilka lat.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

06 Maj 2010, 19:00

Jeśli auto jest od znajomego, znana jest jego przeszłość to wiadomo że auto jest pewne więc możesz brać, Fiat Brava jest udanym samochodem i na pierwsze auto też się nadaje. :wink:
P!otr3k
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

06 Maj 2010, 19:23

Ja powiem tak sam silnik 1.6benzyna lubi benzyne to ten troche będzie smok no i gaz firmy BRC (różne opinie chodzą o tych instalkach) no i połączenie silnika 16V nie z sekwencją,moim zdaniem nie wróży to nic dobrego :neutral:

Tak wg to pozdrawiam kolege z Jaworzna :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Maj 2010, 21:40

To masz jeszcze jedna pozytywna opinie od kobiety :wink: moja brava jest bezawaryjna, jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem moge ten model polecic
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

06 Maj 2010, 22:17

barol91, dzięki i również pozdrawiam!

Dzięki za odpowiedzi.

Ciekaw jestem jeszcze co i po jakim czasie mniej/więcej mogło by się zacząć dziać z tą bravą.

bo jeżeli nie ona to może jakieś inne propozycje aut?

coś za około 5,5 tyś, 4/5 drzwiowe w benzynie.

sam rozglądałem się trochę za lanosem ale jakoś nie mam zaufania do niego...
Wacek_13
Początkujący

07 Maj 2010, 09:46

U mnie Lanos jest ponad 7lat i wszystko wporządku.Tak teraz myśle wiesz co podjedz na Byczyne ul.Krakowska,tam jest auto komis radtur i troche aut tam zawsze jest w różnych cenach,może akurat coś wypatrzysz.

EDIT:
przeglądałem oferte komisu i znalazłem ciekawą oferte moim zdaniem,moim okiem wygląda na naprawde bezwypadkową albo dobry blacharz no i jeszcze czarne blachy ma a więc w rękach obecnego właściciela napewno jest 10lat minimum.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto zainwestować w tuning samochodu?
    Zainwestowanie w tuning samochodu może mieć wiele korzyści i może być ciekawym doświadczeniem dla miłośników motoryzacji. Poniżej przedstawiam kilka argumentów, dlaczego warto zainwestować w tuning samochodu: ...

08 Maj 2010, 11:25

dzięki :grin:
Wacek_13
Początkujący