Fiat Ducato 2.8JTD 2004r

20 Maj 2010, 18:09

Witam,

Od razu uprzedzam, że piszę nie w swoim imieniu.

W co zwrócić największą uwagę przy zakupie samochodu, który mam w tytule? Mam zamiar jechać z tym samochodem do ASO, by sprawdzili czy auto jest w dobrym stanie. Słyszałem, że w Ducato minusem jest zawieszenie, więc na to na pewno zwrócę uwagę.

Jakie spalanie może wynosić w Ducato 2MAXI z tym silnikiem?

Ten samochód ma napęd na przód, więc nie posiada on żadnego mostu?

Pozdrawiam
bejronix
Nowicjusz

20 Maj 2010, 18:14

największą uwagę w dostawczych trzeba zwrócić na zawieszenie, głównie tylnie i zobaczyć czy nie trzeba go wzmocnić poprzez dodanie piór, no i obejrzeć czy stan nie wskazuje na większy przebieg bo dostawcze potrafią w 6 lat spokojnie nabić pół miliona a to już może być skarbonka
silnik 2.8jtd to pewnie średnio 12-14 litrów... ojciec ma iveco z 2006roku w 2.3diesel to mu pali 11-12 mniej więcej
Marquest92
Nowicjusz

Miejscowość: Nasielsk

20 Maj 2010, 18:14

bejronix napisał(a): więc nie posiada on żadnego mostu?

Nie posiada mostu tylko belke.Niech zmierzą czy przypadkiem nie jest krzywa.Będzie
zuzywało Ci opony...
bejronix napisał(a):W co zwrócić największą uwagę przy zakupie samochodu

Silnik lubi się nadmiernie "pocić"..... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Maj 2010, 19:10

Patrz na rame czy jest prosta, bo jesli paka stoi krzywo to znaczy ze rama byla robiona i zobacz czy nie jest bardzo pognita. Naped na przod czyli nie jest wytrzymaly, bo przy duzym zaladunky moze sie cos dziac z zbieznoscia, moze sie "rozkraczyc" Ja bym celowal w sprintera, badz LT, ale ducato to tez swietny dostawczak i nie odradzam :)
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...