Fiat Brava 2001r wymiana przednich tarcz i klocków hamulcowy

10 Wrz 2014, 20:19

Na ostatnim przeglądzie diagnostycznym niejako 'przy okazji' poinformowano mnie, że do wymiany nadają się przednie tarcze i klocki hamulcowe - jaki jest koszt ich zakupu i wymiany? Silnik 1.9 JTD 74kW.
marcin78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 01 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.9 JTD 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Wrz 2014, 20:57

marcin78 napisał(a):Na ostatnim przeglądzie diagnostycznym niejako 'przy okazji' poinformowano mnie, że do wymiany nadają się przednie tarcze i klocki hamulcowe - jaki jest koszt ich zakupu i wymiany? Silnik 1.9 JTD 74kW.

Wymiana -> Zależy gdzie mieszkasz i w jakim serwisie/warsztacie będziesz wymieniać.

Części - Zależy czy zamienniki (jak tak to zależy jakiej jakości) czy Ori z ASO.

Podjedź do pierwszego lepszego warsztatu w okolicy to Ci powiedzą :ok:. Tam dowiesz się przecież najlepiej ;).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

11 Wrz 2014, 07:22

Interesują mnie niemarkowe części, bo nie chcę, żeby części kosztowały więcej niż jest wart samochód (nie chodzi tylko o hamulce). Jestem z Warszawy i tam będę wymieniał klocki.
marcin78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 01 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.9 JTD 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...