Fiat brava czy Mitsubishi Carisma

16 Lut 2010, 05:04

Witam, mam na oku te dwa auta jednak nie wiem, ktore z nich wybrac. Obydwa to diesle: brava 1,9 JTD, a carisma 1,9 TD. Obydwa w cenie okolo 10k pln. Za brava przemawiaja tanie czesci, nowszy i troche mocniejszy silnik oraz nizsze spalanie. A za carisma mniejsza usterkowosc i przede wszystkim wyglad :wink:

[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 16:58 ]
Nikt nic nie doradzi?
kielbach
Nowicjusz

Miejscowość: slask

16 Lut 2010, 20:56

Mam Brave, z tym, ze benzynowca z 2000 roku i moge obiektywnie powiedziec, ze jedyne co sie tym aucie sypie to klamki :roll: ciezko drzwi sie otwiera, a reszta rewelacyjna! prowadzi sie przyjemnie, jest mega mega wygodna, bardzo zwrotna - ma swietne wspomaganie, mozesz prowadzic jednym paluszkiem :grin: duzo miejsca w srodku, duzy bagaznik, bardzo wygodne siedzenia, dobrze wyposazona, pali malutko, kosztuje niewiele, wyglada pieknie - ja mam zlota :lol: Ogolnie bardzo udany samochod i jestem z niego bardzo zadowolona
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

17 Lut 2010, 09:37

Moim zdaniem Fiat to mniejsze ryzyko...
Zawsze to popularny model z przewidywalnymi kosztami naprawy...
Nie sądzisz chyba,że ktoś sprzedaje auto a miesiąc temu wymieniał amortyzatory lub rozrząd..?
Szukaj Fiata,bo... jest w czym wybierac.Jak przyjdzie Tobie do płacenia w warsztacie za naprawę,to zapewniam Cię,że nie będziesz myślał o wyglądzie auta... :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Lut 2010, 10:00

Carisma jest "dziwnym składakiem" i wcale nie jest mniej awaryjna od fiata.Wyglądem napewno przykówa bardziej.Oba samochodziki lubią jak się przy nich robi.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

17 Lut 2010, 10:03

Mitsubishi Carisma zdecydowanie drozsza w naprawie no i wiekszosc Carism w Polsce pochodza za naszej zachodniej granicy wiec ich przeslosc jest nie pewna, bo pewnie dostaly drugie zycie w trakcie importu ;)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

17 Lut 2010, 12:32

Również przychylam się do Fiata, który z tych samochodów ładniejszy - kwestia gustu, z pragmatycznego punktu widzenia - Fiat-tańszy w eksploatacji.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak wybrać opony zimowe?
    Często się śmiejemy, że zima potrafi i w styczniu zaskoczyć drogowców, ale po pierwszych opadach śniegu często okazuje się, że najbardziej to są zaskoczeni kierowcy, którzy jeszcze nie zmienili opon na zimowe. ...

17 Lut 2010, 12:43

Mitsubishi wybrałbym gdy kupiłbym go od pewnego źródła (ciocia, kolega itp), które potwierdziłoby mi jego faktyczny stan i mógłbym przewidzieć co należałoby wymienić, naprawić.
Jeżeli nie znalazłbym wychuchanej carismy to fiacik. Muszę się zgodzić, że ukryte podczas sprzedaży awarie można tanio naprawić. Kolega jeździ fiatem i narzeka na elektrykę, więc warto na nią zwrócić uwagę.
Klocu90
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin