Fiat Brava czy Opel Astra I ?

04 Sty 2009, 20:38

cała? czy oprócz maski przedniej?
piotrauto
Stały forumowicz

04 Sty 2009, 20:40

piotrauto napisał(a):ta kale słyszałem ze ople i fiaty rdzewieją
chce kupic auto które nie będzie mi rdzewieć

Proponuje Trabanta.
Ja mam palio 99' i nie widze sladów rdzy i ogólnie jest ok, ale niewiem czy palio ma taką samą blache jak bravo/a
predek
Nowicjusz

Miejscowość: Lipowa k/Żywca

04 Sty 2009, 20:57

Subskrypcje napisał(a):Osobiste nie musisz brać tego pod uwagę, ale Fiat i Opel to jedno na co bym nie przeznaczył ani złotówki, jak jest nowe to do roku możesz używać, ale co dalej? Zastanów się historia się powtarza.

Uważasz, że dwuletnia Astra to złe auto?
Panie, co za bzdury tu piszesz?

Posiadam prawie 10-letnią Astrę II i dolewam do niej tylko benzyny. Od jakiegoś czasu mam stały kontakt z Fiatem Bravo o którego wystarczy tylko trochę dbać i się interesować.
Przykłady: Początkowo auto strasznie dudniło na dziurach. Okazało się, że wystarczyły dopompować koła i wcisnąć górną płytę od bagażnika która się trzęsła na dołach i jest spoko. Radio które przerywało, wystarczyło dokręcić śrubę przy antenie, itd.

No chyba, że ktoś nie potrafi wkręcić nawet śrubki, to niech faktycznie kupuje nowego Passata (aha, propos Passata, ostatni oczytałem test dla nowego Paska w 2.0 TDI, który zrównał to auto z błotem pod względem awaryjności).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Sty 2009, 21:05

piotrauto napisał(a):cała? czy oprócz maski przedniej?

Niewiem, ale jeżeli wlasciciel tak mowi to chyba jest to prawda.
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Volkswagena cross up!
    Volkswagen rozszerza ofertę samochodów cross o nowego członka New Small Family, o cross up!. To miejskie auto pojawi się na rynku już latem i obok CrossPolo, CrossGolfa i CrossTourana będzie czwartym zindywidualizowanym ...