Fiat Brava - doradźcie.

29 Lis 2012, 23:34

Witam, znajomy ma wystawioną Bravę. Oceńcie czy się opłaca i doradźcie proszę.
Przebieg jest faktyczny, z tym, że auto stało 2-3lata w garażu nieużywane, w potem jeszcze ok. roku "pod chmurką" - właściciel zmarł. Teraz pytanie czy ten fakt nie wpłynął bardzo negatywnie na to auto, tzn. czy zaraz się nie zacznie wszystko sypać. Podobno "igła", ale każdy sprzedający tak mówi :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ambroży
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Lis 2012, 07:17

Ja bym sobie darował,silnik 1.4 to najgorszy montowany tam silnik,auto nieużywane 3lata to duży minus,raz kupiłem takie auto to potem pojechało na złom bo nie opłacało sie tego robic.
Jeśli on tylko stał i nie był odpalany to jest to skarbonka:do wymiany napewno:olej w silniku,płyn chłodzący,hamulce pewnie będą do wymiany (nie mówie o klockach i szczękach ale o tarczach,bębnach,zaciskach i cylinderkach oraz przewodach gumowych),opony pasuje wymienić bo te jeśli nie popękały na zewnątrz to mogą bić.
Jest ryzyko że klęknie silnik bo jak nie był palony to cylindry,zawory,wał nie wyglądają zbyt dobrze i może się zatrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lis 2012, 09:49

Odpuść to auto. Nie dość, że samo w sobie ma dziwne usterki w dużych ilościach to... nie ma nic gorszego jak zastany FIAT. Do tego jeszcze ten beznadziejny silnik. Jeżeli auto faktycznie stało tak jak piszesz to warte max 2000 PLN.

Dołóż do tej jego ceny 1000 PLN i sprzedam Ci Brava czarne z 99' roku z dobrym silnikiem 1.2, oryg przebieg 145 tys, auto bezwypadkowe. Ostatnio 650 zł zainwestowane (hamulce, nagrzewnica i coś tam jeszcze).
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lis 2012, 12:48

Wogóle maska z prawej strony koło lampy jakby była troche wgnieciona.
Jeśli by Cie interesowało to u mnie w mieście jest do sprzedania Mondeo,aktualnie u handlarza ale wcześniej miał go mój znajomy i auto zawsze było dbane.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Lis 2012, 14:03

Ok utwierdziliście mnie w przekonaniu żeby nie brać Panowie. Dzięki wielkie za pomoc i oferty alternatywne. Ja póki co szukam uparcie Toyoty Corolli z lat 1997-2001. Mam oglądać jedną w Sosnowcu, koniecznie chcę z gazem lub przerobić na gaz (nie podołam finansowo z benzyną/ropą). Póki co znalazłem taką ofertę: [link do Tablica wygasł]: jeśli również potraficie cokolwiek doradzić to będę wdzięczny. Co do wgniecenia na błotniku i widocznej tam lekkiej rdzy - chodzą takie na allegro po ok.200 zł więc tym bym się nie martwił. Bardziej zastanawia mnie sprzedaż instalacji założonej 1,5 roku temu, która dopiero się zwróciła, czy aby nic się nie dzieje? Takie auto jeśli właściciel wyrazi zgodę trzeba by koniecznie przy pierwszych oględzinach zabrać na jakąś stację diagnostyczną prawda? Sory za głupie pytania, ale szukam PIERWSZEGO auta :)
Ambroży
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Lis 2012, 14:24

Zanim w ogóle je zabierzesz to możesz wcześniej jechać z jakimś mechanikiem żeby też to oglądnął jak masz znajomego np., albo nawet coś mu tam odpalić. Lepiej chuchać na zimnie niż potem zgrzytać zębami.
KrissB
Nowicjusz

Auto: Octavia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lipcowe burze – uwaga na gwałtowne opady!
    Podczas burzy wielu kierowców najbardziej obawia się piorunów, ale skutkiem nawałnicy jest również zwiększone ryzyko poślizgu. Niebezpieczny jest zwłaszcza początek opadów, gdy woda łączy się z ...

30 Lis 2012, 14:59

Mało zdjęć więc ciężko cos powiedzieć ale jak masz blisko to podjedz obejrzyj z jakimś znajomym co chociaż troche sie zna na autach a jak nie to podjedz na stacje diagnostyczną ale pamiętaj że to Ty ją wybierasz a nie sprzedający.

Mówisz Corolla,zobacz na te
Barol
Awatar użytkownika