FIAT BRAVA - gaśnie na wolnych obrotach

30 Cze 2006, 15:00

Cześć,
Od jakiegoś czasu, przeważnie gdy temperatura powietrza jest wyższa niż 20 C, moja Brava 1,2 z 2000 r. na wolnych obrotach i na rozgrzanym silniku głupieje tzn. rozpoczyna sie "skakanie" obrotów co w konsekwencji prowadzi do całkowitego zgaśnięcia silnika. Proceder ten nasila się w momencie gdy np. nacisnę pedał hamulca lub włączy sie wentylator chłodnicy. Czy może to być wina "krokówki"? Czy może coś z komputerem? A może jest jakaś inna błaha przyczyna? Poradźcie co mam robić bo już nie mam nerwów.

Pozdro.
Karol

• 30 Cze 2006, 21:28

rada moja jest taka:
    pojedź do warsztatu gdzie mają diagnoskop,niech podłączą i ECU powie co go boli.
    pozdro 8)
    ps.gdybanie może to a mo.że tamto doprowadzi do wydatków które uderzą ciebie po kieszeni.
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

08 Mar 2009, 23:56

Tu jest racja. Trzeba od razu reagować a nie gdybać - niech podłącczają komputer i badają co jest nie tak :)
    bartek_remix :)
    bartek_remix
    Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

21 Sty 2010, 14:04

a ja mam siene i tez podobny problem odpala na dyk na benzynie i na gazie i bedzie chodzil na wolnych obrotach a jak rusze i dam na luz to jak jest zimny to zgasnie na tym i na tym czasami tez gasnie jak jest cieply i zawsze gasnie jak dam mu w dupe pod gorke a pozniej na luz zwsze zgasnie czy zimny czy ciepl;y to pada co to moze byc??????????

[ Dodano: Czw Sty 21, 2010 14:06 ]
    a ja mam siene i podobny problem mi gasnie na benzynie i gazie jak jest zimny jak rusze i dam na luz to padnie i czasami zgasnie na cieplym i jak dam mu pod gorke w dupe to zawsze zgasnie na cieplym i zimnym co to moze byc?????????
    franek264
    Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow

21 Sty 2010, 15:51

Musisz sprawdzić dolot,przepustnicę.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

21 Sty 2010, 16:22

To znaczy o co chodzi??
    franek264