tomala2301 napisał(a):(...) Ludzie to najlepiej by chcieli żeby mechanicy to najlepiej za darmo robili to i tak będą mieli pretensje.
![Smile :)]()
No to jest przecież normalne...
A tak na poważnie sam jestem częstym klientem mechanika (jednego i tego samego!). Człowiek zna moje auto, ja znam jego i mam do niego zaufanie. Jak podjeżdżam i mówię - "co z tym zrobimy" zazwyczaj pada odpowiedź konkretna i na temat. tego oczekuję od Mechanika. Jeśli mi mówi 1500 zeta - trudno nawet jeśli mam wątpliwości - wyjmuję i daję, bo wiem, że może w innym warsztacie zapłaciłbym mniej, ale nie do końca ufałbym wykonawcy (zwłaszcza, że mam dość nietypowe rozwiązania w samochodzie) i ciągle bałbym się, że te 100 czy 200 złotych oszczędności kiedyś będę musiał z nawiązką oddać przy poprawkach.
Dla przykładu powiem, że kolega wymieniał sprzęgło w terenówce u innego mechanika (który nie znał specyfiki aut przebudowanych) - zapłacił 900 z wymianą (komplet: tarcza, docisk, łożysko), bo mój Mechanik krzyknął mu 1200... Okazało się dość szybko, że ten tańszy mechanik ... zakładając skrzynię pokrzywił wałek... i oszczędności "poszły na ryby"...
Tak, więc, Jakubie365, proponuję Ci znaleźć takiego mechanika, któremu będziesz ufał - wtedy nie będziesz pisać postów typu "czy to nie za dużo krzyknął za robotę?"