Fiat Brava nie odpala

22 Kwi 2010, 21:25

cześć mam problem miałem rozwaloną pompke paliwa ok zmieniłem a tera chce odpalić i słabo kręci ide ładuje całą noc ide dziś rano i to samo puknąłem w rozrusznik i mocniej kręcił ale nie pali co mogło sie stać świece nowe rozrusznik 4 mieś temu kupiony
eskort
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • 22 Kwi 2010, 21:52

Sprawdź czy jest iskra i czy odzywa się pompka paliwa.
    Sprawdź przekaźnik podwójny, który zasila urządzenie wtryskowe.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

22 Kwi 2010, 22:12

pompka działa iskra jest ale nie wiem czy to nie coś z masą może????
    eskort
    Nowicjusz

23 Kwi 2010, 07:46

To podlacz np przewodem do rozruchu aku "-" z silnikiem W rozrusznik nie "pukaj" (mozesz jedynie w tylny dekiel PAMIETAJ!!!!!!) Nie wiadomo jaki masz rozrusznik bo jak na magnesach stalych to przez pukanie mogl peknac lub sie odkleic magnes i ci teraz blokuje Podmieniales inny aku na chwile zeby sprobowac
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

23 Kwi 2010, 14:50

dziś wracam znów aku sie ładował i koledzy do mnie przyszli tata kręci nie pali wyżej opisany problem?? z popychu poszedł zapalił po 400m ok chodzi ale nie na wszystkich garach po 10min stania na wolnych obortach kolega zaproponował zgaszenie tata gasi i ogląda no dobra za 10min znów mówi żeby zapalił 1 raz zakręcił i iskra poszła z + albo z -
    ok koledzy do pchania po 5 m zapalił.kolega mówi że sie z tatą przejedzie ok ale w zaworach wali co to jest

[ Dodano: Pią Kwi 23, 2010 21:58 ]
    ok mam powód rozrząd
    eskort
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
      Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...
      Akcja znicz 2017 i systemy bezpieczeństwa na drogach
      Na przełomie października i listopada, z powodu uroczystości Wszystkich Świętych, tradycyjnie już zwiększy się ilość samochodów na naszych drogach. Niestety, pomimo systematycznej poprawy bezpieczeństwa, Polska nadal ...