Fiat Brava - nowe radio i montaż

22 Wrz 2008, 14:05

Witam, chcialbym wymienic u ojca w samochodzie standartowe radio na cos nowszego z mp3 oraz aby sie ladnie komponowalo z wnetrzem.

Z tego co juz wiem, to aby wymontowac panel potrzebne sa "wyjmaki", robia to ponoc za free w ASO, wiec ok.
Nastepnie potrzeba zakupic do radioa specjalna ramke [link do oferty na Allegro wygasł] taka jak ta.

Teraz kilka pytan. Samochod posiada oczywiscie fabryczne glosniki ktorych nie mam zamiaru wymieniac. Radio w granicach 300zl mysle.
[link do oferty na Allegro wygasł] takie cos pare osob mi polecilo, co o tym sadzicie?

Oraz najwazniejsze, kwestia montazu takiego radia. Potrzebne sa jakies dodatkowe kable i umiejetnosci do podlaczenia, czy wystarczy podlaczyc 3 kabelki i wszystko dziala?

pzdr
haywireth
Nowicjusz

Miejscowość: wro

22 Wrz 2008, 15:42

Pioneer który zaproponowałeś jest całkiem niezły, ale ja wolałbym kupić tego Clariona:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tylko, że Pioneer ma wyjście USB a ten Clarion nie ma. Ale jeżeli nie będzie ci potrzebne USB, to myślę że z tego Clariona będziesz bardziej zadowolony:).
Co do montażu to jest on bajecznie prosty:). Wystarczy tylko połączyć ze sobą kostki ISO. Może się okazać że nie masz w aucie tej kostki. Wtedy musisz jeszcze dokupić coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ale jeżeli już miałeś wcześniej w samochodzie zamontowane radio, to raczej nie będzie potrzeby kupowania tej kostki.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wynajem Porsche - spełnij swoje marzenia
    Branża motoryzacyjna zmienia się bardzo dynamicznie, jednak są takie nazwy, które od lat niezmiennie wywołują szybsze bicie serca wśród jej miłośników. Jedną z nich jest Porsche. Założona w 1931 roku ...