Wg. raportów TUV, ADAC Bravy nie odbiegają zasadniczo od Passatów, czy Golfów.
Spalanie każdego auta uzależnione jest od wielu czynników. Sam styl jazdy dwóch kierowców jest wystarczający do dużych różnic, do tego dochodzi ciśnienie w oponach, ciężar jaki przewozi, klima inne odbiorniki prądu.
to chyba masz jakies swoje oddzialy TUV i ADAC, jeszcze tak krzywdzacego i bzdurnego porownania dla vw niewidzialem
![Smile :smile:]()
co prawda nie lubie niemieckich samochodow i mozna rozne rzeczy o nich powiedziec , ale napewno nie porownac do fiatow,podales widze bardzo wazne czynniki wplywajace na spalanie, zle cisnienie w oponach i obciazenie alternatora, nono faktycznie chyba zmienie swoje zdanie
![Very Happy :grin:]()
poza tym jak wierzysz tzw. "niezaleznym" ekspertom to chyba wierzysz takze telewizji, radio maryja i gazecie fakt
![Wink :wink:]()
zebys nie zrozumial tego opatrznie ten kto placi za raport ma raport jaki chce i nie wierz w bajki ze nikt nie placi , bo na tym swiecie wszystko zalezy od pieniadza
Z Mazdą 323 to niewiele aut może się równać pod każdym względem (no, może oprócz piękna).
widze brak ci argumentow ze takie kocoboly piszesz...
To oznacza, że kiedyś trudno było kupić cokolwiek innego niż malucha. Porównanie nieco infantylne, bo 30 lat temu sytuacja motoryzacyjna w Polsce była horrendalnie inna niż obecnie.
Jeżeli ktoś ma Fiata i zmienia na młodszego Fiata, mając do wyboru 20 innych marek dostępnych na rynku to znaczy, że jest z Fiata zadowolony.
to poco podnosisz nic nie wnoszacy argument? wszyscy wiemy ze 30 lat temu niebylo wyboru wiec kazdy kupowal na co bylo go stac, to ze ktos po jednym fiacie kupuje drugiego to oznaczac moze ze sie akurat do tego samochodu przyzwyczail i ma moze nadzieje ze utrafi lepszy egzemplarz niz ten co mial, nie odwracaj kota ogonem bo starzy ludzie nie szukaja bezawaryjnosci czy rozwiazan technicznych tylko wracaja do tych samochodow do ktorych sie przyzwyczaili, to ze ktos byl zadowolony z fiata to przypadki naprawde sporadyczne, poczytaj autocentrum jak niewierzysz , to wg mnie najbardziej miarodajne zrodlo danych na temat pojazdow ich awaryjnosci i spalania bo wypowiada sie na temat jednego modelu do 1000 zupelnie nie zwiazanych ze soba osob a jesli powiesz ze oni niemaja racji to poprostu jestes niespelna rozumu
Z jakiego źródła są to dane? Z komputera pokładowego, czy z tankowania pod korek i własnych obliczeń?
te dane pochodza z testu ktory kazdy moze wykonac, zalewasz do pelna , przejezdzasz 100km w wybranym dla oceny stylu i dolewasz znowu do pelna, dystrybutor nie klamie i nie zaprzeczaj bo sie osmieszysz
[ Dodano: Nie Sty 10, 2010 18:26 ]stasiowski121 napisał(a):Kolega halsky11 opiera swoje teorie o spalaniu na podst. samochodów z Japonii i okolic więc nie może zrozumieć że silnik o mocy ponad 100 koni potrafi zmieścić się w dyszce na 100km.
Mój kuzyn ma Hondę Accord 2.0 benzyna lekko ponad 250 tyś przejechane, rok 93 i samochód spala średnio 9l/100 km a po mieście mówił mi że zależy od jazdy, jak ostrzej to nawet 15 spali ale średnio 11-12.
Ja kiedyś miałem Corollę 1.6 16V i też paliła w mieście prawie 10l/100km oczywiście mierzone sposobem zalewania pod korek.
Na trasie potrafiła zejść do 7l/100km co dla mnie było nieporozumieniem że autko z mocą lekko ponad 100KM tyle pali a zwłaszcza że wcześniej przez pół roku pod opieką miałem Alfę 156 1.9JTD kuzyna która nawet przy ciężkiej nodze w mieście nie wzięła więcej jak 8/100km nie porównując nawet dynamiki bo silnik ten jeździł krótko mówiąc idealnie.
nie opieram tylko na spalaniu z japonii, tylko na wrazeniach moich znajomych i innych osob ktore siw nawet na tym forum wypowiadaly i kazdy mowi ze te fiaty spalaja duzo bo to poprostu gowniane jednostki napedowe
twoj kolega to bajkopisarz , silniki z serii f20 hondy sa paliwozerne ale 15 litrow to chyba bardziej twoja niz kolegi fantazja zeby chociarz troszke porownac japonskie samochody do europejskich padaczek,
widac ze niewiesz o czym mowisz a obok japonskiego samochodu nawet nie stales, jak twierdzisz ze corolla 1,6 16v spalala ci 10 l po miescie, moc lekko ponad 100KM? ty chyba toyote z fiatem pomyliles i do tego porownujesz silnik benzynowy z jtd, za prawde ci powiem ekspert jestes najwyzszych lotow
![Laughing :lol:]()