Kupno 1 auta (fiat 126p 1978r)

09 Lip 2011, 16:50

Witam. za 5 misiecy bede miał 18 lat i stwierdziłem ze przydało by sie kupic auto. pomysł padł na fiata 126p z 1978r za 200zł.i takie moje pytania:
Czy moge podpisac umowe jako ja przed 18? czy bede musiał sie ugadac ze sprzedajacym do podpisania umowy po mojej 18?
- ile mam dni na przerejestrowanie i jakie opłaty(dodam ze auto jest z mojego miasta)
gdzie co musze opłacic? i jakie beda tego koszta?
czy moze moj tata podpisac ta umowe,zarejestrowac na siebie opłacic wszystko a ja bylbym tylko wspołwłasccicielem?
z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
raju19944
Nowicjusz

09 Lip 2011, 17:00

Ja bym rejestrował na ojca no chyba że masz kase to rejestruj na siebie ale zabólisz wtedy ładną sumke,fakt że ojcu troche zniżek przepadnie (bo przyjmuje że coś tam ma) ale będziesz płacił mniej.
Na przerejstrowanie auta masz 30dni ale jak zrobisz to póżniej to nic sie nie stanie,odnośnie opłat to za rejestracje auta zapłacisz 80zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Lip 2011, 17:08

czyli moge podpisac umowe juz teraz (lub ojciec) i na niego zarejestruje. a cos czytałem ze jakies PCC(czy jakos tak) do 14 dni czy moge to opłacic tez pozniej..?
raju19944
Nowicjusz

09 Lip 2011, 17:13

Tak możesz teraz podpisać umowe a z PCC niewiem jak jest dokładnie ale chyba w ciągu tych 14dni.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lip 2011, 17:15

a co to jest to pcc tak wogole jakbys mogł wytłumaczyc bo kompletnie jestem zielony( prawie jak kazdy w mojej sytuacji chyba;)) i jakie opłaty tego były by?
raju19944
Nowicjusz

09 Lip 2011, 17:26

Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...