26 Mar 2019, 14:29
Mam od roku takie bravo 1.4 120 z gazem 2008r, wiem o tych autach niemalże wszystko i polecam poczytac forum nuova bravo, to kopalnia
wiedzy na temat modelu, ja tylko w skrócie napisze wady i koszty.
Skrzynia opla M32, padają łożyska, naprawa max 1500zł jak juz sie posypie to wlać oleju 2,9l i bd śmigac, a jak jeszcze dobra to koniecznie zmienic olej i wlac właśnie 2,9l.
Pękający kolektor, dobrze zmnienic na poliftowy niepękający ok 400-700zł
Pękające turbo wtedy to juz chyba tylko wymniana na nowe, koszty rozne ale za nowe turbo raczej z 2k wyjdzie z wymianą.
Jak jest klimatronik trzeba miec na uwadze padające aktywatory, trzeba zdejmować deske wiec albo robisz sam albo oddajesz komus ceny ok 1k, często ponad 1k. Polecam manualna klime w bravo.
Dwumas to raptem 700zł i jest to wytrzymała część jak ktoś ma pojęcie jak jeździc zeby jej nie meczyc. Sprzęgło ok 350zł.
Reszta rzeczy tania jak barszcz, czy to zawieszenie, hamulce i inne rzeczy typowo eksplatacyjne, naprawde jest tanio, auto proste w budowie. Większych problemów z korozją tez nie ma, tyle co ranty maski i klapy bagaznika, u mnie auto 11 lat i jest jeszcze w porządku, choć maska juz byla zabezpieczana na rancie od wewnątrz,