Fiat Bravo 1.9 JTD 90KM - rozsądny wybór ?

21 Mar 2019, 19:44

Witam wszystkich jestem tu nowy :) Moi drodzy mam pilne pytanie a mianowicie mam okazję kupić samochód z ASO Renault-a a mianowicie fiata bravo 1.9jtd w dziwnej wersji 90KM , cena to 8400 do negocjacji do zabrania za 8200 , do zrobienia jest dwumasa bo tłucze , poduszka silnika/skrzyni , kompletne hamulce tarcze i klocki bo są skorodowane, malowane były tylna klapa i przedni zderzak , tak o dziwo bez malowań żadne elementy , środek do wysprzatania , jezdziła nim kobieta 3 lata która sprowadziła go z niemiec , kobieta nie dbała o auto czyli dopóki jezdziłą i było ok to nic nei naprawiała , z wyposażenia ma sprawną klime , 2 szyby elektryczne i lusterka , czujniki parkowania przód i tył , kierownica gumowa , czy coś więcej jest do roboty wyjdzie w trakcie , niby nie kopci , opony ma tylko zimowe ,brak zaślepki od środka na podszybiu i brak zatyczki zaślepki w przednim zderzaku , silnik zapocenie na odmie moje pytanie do Was czy jest sens sie w to pchać ? Zamieszczam link do ogłoszenia.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
detroo
Obserwowany

21 Mar 2019, 21:01

Ja bym odpuścił,ewidentnie to skarbonka..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2019, 21:24

hmm , nie wiem może źle mysle ale dyby zainwestować wsadzic w niego jeszcze z 4,5tys to za ok 13tys było by spoko autko wiadome co zrobione w nim itd , a kupić za 13 inny i też coś trzeba w niego włożyć i niewiadomo ile , może się mylę , dlatego proszę Was o radę :)

PS: wgl co to ta 90KM wersja i czym sie rozni np od 120KM ? na PL rynku nie widywałem tego
detroo
Obserwowany

21 Mar 2019, 21:32

z autopsji wiem że takie auta nie mają końca napraw, cały czas coś się dzieje, naprawiasz jedno i sypie się drugie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Mar 2019, 06:41

Dokładnie tak jak przedmowca pisze,co z tego że teraz zrobisz co trzeba skoro za miesiąc padnie coś innego i trzeba będzie robić na nowo..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

22 Mar 2019, 08:58

Zgadzam się z wypowiedziami powyżej - takie auto może nie raz zaskoczyć.
Co do wersji 90KM, to na rynkach zachodnich występowały odprężone wersje silnikowe, ze względu na niższe podatki.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...