Fiat Bravo II - prośba o ocenę konkretnych egzemplarzy

23 Maj 2015, 12:06

Pierwszy post - Witam wszystkich
Poszukuję dla siebie auta, które kwotowo ma się zmieścić w okolicach 20 tys.
Rocznie pokonuję ok 15-20 tys km, w cyklu mieszanym. Nie zależy mi specjalnie na osiągach - auto ma być w miarę wygodne, mieć 5 drzwi, nie drenować kieszeni w serwisie no i się podobać :D
Po dłuższym studiowaniu forum wybór padł na tytułowego Fiata Bravo II, w wersji benzynowej 90 lub 120KM. Z racji miejsca zamieszkania szukam aut głównie z pd-zach polski. Proszę o Waszą opinię nt. poniższych aut.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jedyny, który jak na razie oglądałem - delikatna wgniotka na prawych przednich drzwiach, palący właściciel, miał jakąś dziwną pleść na pasach pasażera, przebieg wydaje się być oryginalny, po krótkiej jeździe zawieszenie i silnik bez uwag

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ponoć wersja sport, aczkolwiek mam wątpliwości (wg. manuala wersja ta miała inne zegary; no i te rury ... :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę ponad budżet

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę boje się gazu + chyba nie ma klimy

[link do Gratka wygasł] - podajrzanie tani, choć kupiony w PL i od prywatnego właściciela; wyjątkowo z mazowieckiego, aczkolwiek będę w pobliżu w przyszłym tyg to mogę wpaść obejrzeć

[link do Gratka wygasł] - kolejny podejrzanie tani (niedawno był o 1000 zł drożej), choć z opisu i zdjęć wygląda ok
emade
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

23 Maj 2015, 14:09

Bravo za 12.5k :shock: poniżej 20k to będą złomy
W zasadzie z każdym prawdopodobnie jest coś nie tak, bo wkleiłeś najtańsze auta, zarówno krajowe i sprowadzone. Zobacz po ile na zachodzie chodzą takie fiaty i odpowiedz sobie na pytanie za ile zostały kupione te z linków aby handlarz na tym zarobił
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Maj 2015, 17:55

Ten 4 z gazem to stoi już tak pół roku jak nie dłużej ;) To był najtańszy egzemplarz jaki widziałem jak wtedy szukałem. Szukaj powyżej 20k.
Spini
Nowicjusz

Auto: Citroen C4

23 Maj 2015, 20:30

Mógłbym obejrzeć to Bravo na Paderewskiego. Znam ten komis i czasem mają dobre auta a czasem niezłe złomy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Cze 2015, 16:05

Witam ponownie po dłuższej przerwie.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Od czasu pierwszego posta powiększył mi się nieco budżet (ok 25tys), oraz zmieniły wymagania. Doszedłem do wniosku, że będę potrzebować nieco większego auta - czasami wpada mi trochę gratów do przewiezienia.
Ponieważ Bravo występuje tylko w hatchbacku, to niestety odpada.
Skłaniam się ku autom często proponowanym na forum segmentu C/D, w wersjach kombi/sedan: i30, Ceed, Laguna może Croma.
Koniecznie benzynka lub gaz
W związku z tym pytanie co sądzicie o tym linku (silnik nada się do lpg?):

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
emade
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

25 Cze 2015, 16:58

Ten Hyundai jest za tani ... Od siebie polecę Ci Honde Accord VII 2.0 lub 2.4
Opel Vectra C 2.0 T
Saab 9-3 1.8T lub 2.0T
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpiecznie dla pieszych od września
    Co roku od września rośnie liczba wypadków z udziałem pieszych. Ten niebezpieczny dla niechronionych użytkowników ruchu okres trwa w Polsce aż do stycznia. W 2022 roku najwięcej osób odniosło obrażenia ...

26 Cze 2015, 20:49

Dokładnie w tej cenie to przedlift.
W dodatku takie pisze bajki, że jest wyższy o 10cm od wersji 5d więc pewnie inne rzeczy też koloryzuje.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Lip 2015, 00:18

Ja się dorzucę do pytań. Czy warto kupować Fiata Bravo 1.6 MultiJet 120KM? Najadłem się strachu czytając o tych DPFach i teraz nie wiem czy warto
Stefanzlodzi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1992
Auto: Nie mam

24 Lip 2015, 09:08

Jak jeździsz większość w trasie to nie powinno być problemu z filtrem. Przy jeździe miejskiej może się zapychać.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010