Punto II 1.1/1.2 czy Renault Scenic 1.6

21 Lip 2015, 11:30

Witam otóż od niedawna posiadam właśnie ukochane prawko :) Zastanawiam się nad kupnem autka pomiędzy tymi dwoma powyżej. Nie umiem się zdecydować, chciałabym się doradzić. Autko będzie głównie służyło do jazdy po mieście zakupy, praca itd. A raz na miesiąc gdzieś wypad za miasto a około 3 razy do roku w dłuższą trasę gdzie będę zabierać 4-5osób + pieska a mam dużego pieska Golden'a który chciałbym aby miał w miarę wygodnie z tyłu podczas dłuższych podróży. Więc biorąc to wszystko pod uwagę + awaryjność + koszty eksploatacji co byście mi doradzili a jeżeli chodzi o Scenica to czy bardziej manuala czy z automatem ? Bo kolega ma automat Carisme i bardzo sobie chwali.
agatkadg1986
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 07 2015
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

21 Lip 2015, 17:49

W punto w 4 osoby + bagaż bedziesz sie toczyć 60/70 km/h a gdzie pies? :mrgreen: bierz scenica
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Lip 2015, 19:53

Punto nigdy w życiu na takie wypady,zdecydowanie Scenic.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...