30 Cze 2014, 16:37
Witam
Na wstępie dodam że widziałem na forum jakiś podobny temat, ale nie chciałem odgrzewać starego tematu.
Jestem tu nowy na forum i potrzebuję porady przy wyborze auta. Poszukuję auta z silnikiem diesla, wybór padł na jednostkę 1.9 konstrukcji Fiata, ponoć bardzo udany silnik ale autko to rozważam albo Opel Signum 1.9 CDTI albo Fiat Bravo II 1.9.
Autko dla rodziny 2 + 2 dzieci małych (4 i 8 lat), takie żeby w miarę komfortowo się jeździło choć najbardziej patrzę na ekonomikę i niezawodność. Poruszam się 60 % trasa i 40% miasto a i tu staram się jak najmniej do centrum, bo nie cierpię korków. Rocznie ok 25.000 - 30.000 km. Czasem dłuższe przeloty po Polsce. PB + LPG odpada.
I właśnie mam dylemat bo zastanawiam się który wybrać. Autko na 99% będzie sprowadzone z Niemiec, chyba że tu się coś fajnego trafi.
Aha, jeszcze pytanie co do jednostki, czy lepsza będzie 120 KM czy też lepiej 150 KM, bo wiem że obie wersje były montowane w tych autach.
Może ktoś użytkuje któreś z tych aut i może coś więcej się w temacie wypowiedzieć.