Fiat Bravo

21 Wrz 2010, 11:33

Mam pytanie... Jestem młodym kierowcą, prawko mam od lipca tego roku i nie chcę na początek kupować jakiejś kabaryny. Zdecydowałem się na Fiata Bravo. Piękna stylistyka jak na auto z tamtych lat. Tylko mam teraz pytania... jakich silników szukać (JTD odpada, za drogi). Interesuje mnie benzyna z LPG. Za jaką cenę szukać takiego autka? Jakie są jego bolączki i czy w ogóle polecacie :)

A może polecicie coś innego. Mój budżet ok. 4 tys :)
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

21 Wrz 2010, 11:50

Za 4tys większość Brav będzie miała silnik 1.4 który ma problemy ze smarowaniem w silniku i nie cieszy się dobrą opinią wśród mechaników,potem pewnie będzie silnik 1.6 który będzie chyba najlepszy dla Ciebie ale znowu dużo pali ale możesz kupić z instalacją lpg i cieszyć sie ekonomiczną jazdą.Są jeszcze jednostki tak jak napisałeś 1.9JTD i 1.2 ale to nie za te pieniądze.

zobacz to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko niewiem jak wygląda sprawa z tylnymi nadkolami.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to mi sie wydaje być ciekawe tylko w przebieg niewierz.
Mam jeszcze jedną propozycje ale to jakbyś chciał to odezwij sie na pw to tutaj zaraz zostane skrytykowany za nią.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Wrz 2010, 11:54

Jedyny dobry silnik w Bravo/Brava to JTD, średnie są 1.2 (za słaby) i 1.6 (dużo pali), reszta to złom. Na powyższe wersje nie masz pieniędzy, w ogóle za 4 koła to ciężko dostać Brava, a co dopiero Bravo. Pomyśl nad innym autem, jakie masz wymagania co do samochodu?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Wrz 2010, 12:11

Barol, masz PW :)

Bravo ogólnie droższe od Brava? Brava jak najbardziej mogłaby być, nie narzekałbym na to :) A tu już sprawa lepiej wygląda?

Jakie wymagania? Niewielkie :) Auto ma jeździć i sie jeszcze trochę trzymać. Obowiązkowo z LPG, bo na diesla starego nie chcę tracić kasy. Klimy nie musi być... Ogólnie autko dla młodego, ale nie zbuntowanego, przestrzegającego przepisy, ale też nie może auto być brzydackie i zbyt kanciaste (jak Golf chociażby). Tanie i na naukę jazdy ogólnie :) I nie bardzo interesuje mnie marka :D

Ok, mam 4,5-5 tys., ale to już max :)

[ Dodano: 21 Wrzesień 2010, 14:10 ]
Nie wiem czy moje PW dochodzą, Barol :-) Ale zainteresowany twoją propozycją, jakakolwiek by nie była, jestem :
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Wrz 2010, 13:49

Goyaka tak dostałem Twoje pw i już odp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Wrz 2010, 18:47

Goyaka napisał(a):Ok, mam 4,5-5 tys., ale to już max

Za tą cenę kupisz parcha, a nie samochód: Fiat Bravo.
Za 3 miesiące przyjdzie Ci ponieść koszty naprawy i będziesz kolejnym, który bluzga na markę i model, chociaż kupił strucla nie nadającego się do jazdy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    BMW Turbo 1972
    BMW Turbo to pierwszy samochód koncepcyjny zbudowany przez firmę BMW. Nowoczesny projekt pierwszego na świecie sportowego samochodu promującego bezpieczeństwo – który nie był tylko bazą testową dla nowych ...

21 Wrz 2010, 20:39

Dobra, dobra... uświadomoliście mnie... Teraz szukam jakiegoś Lanosa :)
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Wrz 2010, 21:28

A pw doszło?A co do Lanosa to zobacz tego [link do oferty na Allegro wygasł] cena myśle do zbicia napewno.
Barol
Awatar użytkownika

21 Wrz 2010, 21:37

barol91 napisał(a):A pw doszło?A co do Lanosa to zobacz tego [link do oferty na Allegro wygasł] cena myśle do zbicia napewno.
Doszło, doszło :) I nie powiem, propozycja była ciekawa... ale chyba nie dla mnie :)

Aż jutro tam zadzwonię, z resztą mam już kilka numerów i jutro chyba będę się umawiać na oględziny.
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Wrz 2010, 21:42

Hehe no ok :wink: a ten Lanos wydaje sie być naprawde zadbany.
Barol
Awatar użytkownika