Fiat CC 900 - Doradźcie

21 Wrz 2007, 12:08

Mam zamiar kupić fiata cc 900 z instalacja gazowa do 5000 zl. Dowiedziałem się ostatnio że wychodziły one na wtrysku i na gaźniku (podobno dwa rodzaje gaźnika) i tu moje pierwsze pytanie które mniej wadliwe :?: jak odróżnić te dwa rodzaje gaźnika :?: albo może jakby się ktoś orientował w których latach jakie modele były produkowane :?:
Kolejna sprawa to ocynkowana blacha... poczytałem w internecie że zdecydowanie lepiej zabezpieczone były pierwsze egzemplarze auta z 91-93r. Myślałem nad kupnem auta maksymalnie 10-11 letniego orientuje się ktoś jak były zabezpieczane samochody z tego rocznika :?:
Bardzo proszę o pomoc
grzesiek967
Nowicjusz

21 Wrz 2007, 15:54

:shock: Jakoś nie słyszałem wzrokowo, żeby Fiat do tak popularnego autka wstawiał ocynkowane blachy...? :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

22 Wrz 2007, 15:54

BTW to byly cintki w 1991 ? Pierwsze slysze. Z tego co mi wiadomo wychodzily od 1993
Bigstar
Początkujący

19 Gru 2009, 22:53

Bigstar napisał(a):BTW to byly cintki w 1991 ? Pierwsze slysze. Z tego co mi wiadomo wychodzily od 1993

byly , byly :grin:
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

20 Gru 2009, 01:29

witam witam, cc 900 był moim pierwszym autem :)
sprowadziłem go z niemiec za grosze, rocznik 1993, blacha ocynk, na wtrysku, przebieg to 90k km, kupiłem od prywatnej osoby.
Problemów z nim nie było, 3 razy spalił mi się silniczek od wycieraczek, kupiłem nowe teleskopy do klapy bagażnika bo stare skrzypiały i to tyle co do niego dołożyłem przez rok czasu jeżdżenia - oczywiście poza tym paliwo, oc, przegląd.
Auto naprawdę spoko, tylko proszę - NIE ZAKŁADAJ GAZU, benzyny aż tak dużo nie spali, mi wychodziło coś koło 6 litrów, ale ja naprawdę nie oszczędzałem tego auta. To tylko niby 900cm3 i 160km na blacie, ale uwierz, jeśli zdobędziesz NAPRAWDĘ zadbany egzemplarz to uda Ci się to 160 osiągnąć :)
pozdrawiam
życzę udanego zakupu
MichałG

20 Gru 2009, 09:56

W ramach ocucenia ten temat jest sprzed.... 3 Lat
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Supercinq GT Turbo
    W styczniu 1985 roku, czyli zaledwie cztery miesiące po wprowadzeniu Supercinq, pojawiła się wersja GT Turbo. Był to samochód o nowoczesnej stylistyce, innowacyjnie rozwiązanym wnętrzu i bardzo dobrych osiągach. Jak ...

20 Gru 2009, 12:01

sorry, nie zauważyłem
MichałG