Fiat CC na pierwsze auto?

18 Lut 2015, 18:14

Cześć.
W niedalekiej przyszłości zamierzam kupić swój pierwszy samochód i jednym z kandydatów jest Fiat CC a dokładniej auto z tego ogłoszenia:
[link do oferty na Olx wygasł]

Co o nim sądzicie? czy jest to gra warta świeczki czy może lepiej sobie odpuścić i poszukać czegoś innego?

Jeśli ktoś z forum posiada podobny samochód to byłbym także wdzięczny za informację na temat wytrzymałości tego silnika przy rozważnej jeździe oraz średniego spalania zarówno lpg jak i benzyny na rozruch.

Z góry dzięki za pomoc.
Dean14
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: -
0

18 Lut 2015, 18:22

Z tego co widzę auto sprzedaje się bardzo długo więc bym odpuścił za tą kasę można wyrwać jakiegoś ładnego golfa II z LPG lub Astrę F. A skąd jesteś to czegoś poszukamy?
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
1

18 Lut 2015, 18:33

Wiem, że autko nie może się sprzedać bo od dłuższego czasu obserwuję ofertę, swoja drogą miałem nadzieję, że sprzedający obniży po takim czasie cenę :)
W sumie to ciekawe czy z autem jest coś nie tak.

Co do podanych propozycji to przyznam, że wiele osób poleca te auta ale jakoś się za nimi nie rozglądałem, raczej nie mój gust chociaż wiem, że w tej cenie się nie wybrzydza tylko bierze to co w lepszym stanie. Miałem nadzieję, że wyrwę jakieś zadbane CC bo odkąd przejechałem się zdrowym Sportingiem to się w tych autach zakochałem.

Ale odnosząc się do mojego pierwszego postu to zakładając czysto teoretycznie, że w tym fiaciku jest wszystko ok to warto? Chciałbym też wiedzieć, ile spali taki silniczek przy zwykłej jeździe, bez niepotrzebnego pałowania silnika - o ile ktoś wie :)
Dean14
Początkujący

0

18 Lut 2015, 21:46

Jakby było warto to już ktoś by go miał.. pomyśl logicznie.. widać że ten cinol swoje ma już dawno za sobą,ogólnie swapy często zmieniają właścicieli ze względu na.. spalanie albo zły stan techniczny (nikt nie robi swapa żeby spokojnie jeżdzić),kolega miał SC 1.2 i po mieście żarło mu 12l pb.. teraz auto co chwile zmienia właścicieli..
Tutaj nawet link [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1

18 Lut 2015, 22:01

Dzięki za konkretną odpowiedź.

Skoro ustaliliśmy, że CC odpada to miałbym do was prośbę, o wymienienie aut za jakimi warto się rozglądnąć w cenie 2500-3000 zł (LPG, diesel wolnossący/turbo). Proszę tylko o podanie modeli bez linków do aukcji ponieważ zakup auta planuję najwcześniej na wiosnę. Jeśli ma to jakies znaczenie to trasy jakie autem będę pokonywał to najczęściej 20km (17 trasa 3 miasto i z powrotem) rzadziej ~5km/~120km.

Z góry dzięki.
Dean14
Początkujący

0

18 Lut 2015, 22:02

Szukaj golfa 2 PB+LPG , taki fiacik jest mały w troche większym samochodzie bedziesz sie czuć lepiej zwłaszcza ze dopiero zaczynasz jeździć (takie moje przemyślenia :D ) albo punto

Jaki region polski ?
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
1

18 Lut 2015, 22:17

Za 3k możesz szukać SC 1.1,ten silnik w tym aucie całkiem dobrze sobie radzi.
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

1

18 Lut 2015, 22:33

Nie powiem ładne te SC.
Co do regionu - małopolska a dokładniej okolice Nowego Sącza.

Faktycznie jestem młodym kierowcą (niecałe 3 lata) ale jeździłem różnymi autami od CC po
VW T4 Long 2.5 TDI i szczerze powiedziawszy to najlepiej mi się jeździło tym T4 (wakacje,praca, jazda miejska), ogólnie lubię duże samochody.

Osobiście rozglądałem się też za Polo 3 Classic 1.9 SDI i jego odpowiednikami ponieważ mam taki samochód w rodzinie, ale o ile na autostradzie jedzie się nim całkiem przyjemnie to poniżej 2700 obr/min jest kiepsko i z wyprzedzaniem trzeba się nakombinować, co nie zmienia faktu, że na moje wymagania jest to auto prawie idealne.

Ale wracając do mojej wcześniejszej prośby to gdybyście podali jeszcze kilka wartościowych (jak na ta cenę) samochodów to miałbym przed zakupem trochę czasu aby o nich poczytać czy też poszukać na okolicznych giełdach.
Dean14
Początkujący

0

18 Lut 2015, 22:53

Tutaj nie ma co rzucać modelami, tylko czekać na wiosnę i wracać z konkretnymi linkami. Za takie pieniądze nie ma co wybrzydzać i brać to, co ma papiery ok i nie jest bardzo pordzewiałe :wink: na razie można sobie gdybać co by było gdyby
Ostatnio edytowany przez mike, 18 Lut 2015, 22:54, edytowano w sumie 1 raz
Powód: literówka
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

18 Lut 2015, 23:21

[link do oferty na Olx wygasł] - wiem że bardziej kobiece ale faceci też jeżdzą.
[link do oferty na Olx wygasł] - mała rajdówka.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tak na szybko z Twojej okolicy :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

1

19 Lut 2015, 12:46

Ciekawe propozycje, na pewno każdą rozważę.

Niemniej jednak zakup planuję najwcześniej na wiosnę, także pewnie większość podanych ogłoszeń będzie nieaktualna. Niemniej jednak i tak dzięki, że je wrzuciliście bo sam takimi samochodami pewnie bym się nie zainteresował a tu proszę - trafiły w mój gust.

Myślę, że temat można już zamknąć.
Następnym razem jak się odezwę to już z upatrzonymi samochodami.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Dean14
Początkujący

0

19 Lut 2015, 18:54

Barol napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/peugeot-306-C35887174.html

gość jest mistrzem obróbki graficznej :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika