24 Maj 2008, 13:57
Witam!
Wszystko zaczęło się kiedy zauważylam że ubywa oleju w tamtym roku. Zawiozłam samochód do mechanika który powiedział że olej sie zbiera na górze silnika pod filtrem paliwa. (aha w tym samym czasie musialam wymienić rurę wydechową) Wtedy to wyczyścił ten nagromadzony olej jakąś specjalną pastą i miałam pojeździć kilka tygodni i zobaczyć czy nadal olej się zbiera. Od tamtego czasu w trakcie jazdy czuję dziwny zapach, czasami mam wrażenie że to smród paliwa i bardzo szybko nagrzewa sie do temp. 90st szególnie jak czekam na światłach albo w korku. Tydzień temu pojechałam do tego samego mechanika i powiedział że olej nadal się zbiera i że to smród spalanego oleju. Niestety mam wrażenie że mechanik po prostu mnie zbył gdyż tylko wyciągnął filter powietrza przy mnie i nawet nie chciał dokładnie obejrzeć tego. Faktycznie można zauważyć olej na filtrze i na przewodach. A moje pytanie to Jaki jest najgorszy scenariusz gdy nadal będę używać tego samochodu, czy w ogóle jest bezpiecznie jeździć takim autem? Czy może lepiej go zezłomować?