Polonez Caro 97 - coś trzaska

14 Maj 2008, 12:38

Witam...

Mam kolejny problem z moim Polonezem... Coś "trzaska" jak skręcam w prawo i jak ruszam prosto w prawym tylnim kole... Nie jest to jakieś bardzo mocne trzaskanie ale nie chce gdzieś stanąć jak mi się auto wysypie...

Macie jakiś pomysł co to może być i ile mnie wyniesie naprawa??

Pozdrawiam...
Hunter
Początkujący

Miejscowość: Będzin
  • 14 Maj 2008, 19:50

Może to i banalne , ale sprawdż czy aby pancerz linki hamulca ręcznego nie haczy o opone lub felge .
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

28 Maj 2008, 09:53

sprawdz czy wogule masz jeszcze łożyska na półosiach jezeli sam wymontujesz pół oske to wyniesie cie to około 80zł a jesli postawisz do mechanika to niewiem bo ja sobie robiłem sam wymiana łożyska na półosi wyniosła mnie 30 zł plus zakup łozyska
    widziałem orła cień i nim zostałem
    orzeł
    Nowicjusz

Miejscowość: zamość
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Toyota Hilux w służbie GOPR
      Toyota Hilux pojawia się wszędzie tam, gdzie wymaga się wytrzymałości, niezawodności i uniwersalności w najtrudniejszych warunkach. Dlatego kilka lat temu do grona użytkowników Hiluxa dołączyło Górskie Ochotnicze ...