REKLAMA
Witam, czytając tematy na forum nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje problemy. Zacznę od przedstawienia jakie to auto. Fiat Cinquecento 700 z gaznikiem Aisan.
Moim pierwszym problemem jest temperatura samochodu i jazda przy takiej temperaturze. Na początku wiadomo na ssaniu uruchamiam samochód bez zarzutów. po jeździe w mieście od 40min do godziny autem w lato samochód potrafi mi się zagrzać aż do 90 stopni lub ciutek wyżej. Gdy mam taką temperature i ruszam na biegu 1, potem zmiana na 2 to samochód mi na początku zmiany biegu dostaje od razu wysokie obroty na moment, po chwili spadają i i podczas jazdy ciągłej tego nie ma. To się dzieje gdy za każdym razem ruszam przy temperaturze 90 stopnii. to jest mój pierwszy problem.
Drugi zaś też jest może związana z temperatura (nie jestem pewny do końca). Przyjadę w dane miejsce z temperaturą 90 stopni, zostawię auto na 30min, wracam do samochodu i widzę ze temperatura spadła miedzy 50 a 90 stopni. Odpalam auto, przejadę 50m i mi gaśnie podczas jazdy nie zależnie na jakim biegu. Nie da rady potem go w ogóle odpalić. Próbowałem z kolegą na pych ale to nic nie pomogło. Samochód mogę odpalić gdy go zostawię do kompletnego ostygnięcia.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.