Zapala się check engine i spadek mocy td4 2005

14 Maj 2011, 23:08

Mam Problem ze swoim Freelanderem TD4 , a mianowicie podczas jazdy wyskakuje mi kontrolka silnika z wykrzyknikiem opisana w instrukcji obslugi w jezyku ang. "Engine malfunction". Od momentu kiedy swieci ta kontrolka jest ewidentnie wyczuwalny spadek mocy auta ,natomiast jezeli zgasze auto i zapale ponownie ,kontrolka juz nie swieci i auto jezdzi jak powinno ,oczywiście do nastepnego sie pojawienia kontrolki;/ Mam nadzieje ,że jest mi ktos w stanie pomoc ,bo niewiem na ile jest sytuacja groźna i jaka może być tego przyczyna ,a czeka mnie za niedlugo podróż z angli do polski i istnieją pewne obawy czy wogóle pojadę. Bardzo proszę o pomoc oraz z góry dziekuje za wszelkie informacje.
jaca
jaca1
Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów
  • 16 Maj 2011, 09:51

Najszybciej podpiąć pod kompa jak złapie błąd i odczytać co się dzieje.
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

16 Maj 2011, 10:28

jaca1 napisał(a):Mam Problem ze swoim Freelanderem TD4 , a mianowicie podczas jazdy wyskakuje mi kontrolka silnika z wykrzyknikiem opisana w instrukcji obslugi w jezyku ang. "Engine malfunction". Od momentu kiedy swieci ta kontrolka jest ewidentnie wyczuwalny spadek mocy auta ,natomiast jezeli zgasze auto i zapale ponownie ,kontrolka juz nie swieci i auto jezdzi jak powinno ,oczywiście do nastepnego sie pojawienia kontrolki;/ Mam nadzieje ,że jest mi ktos w stanie pomoc ,bo niewiem na ile jest sytuacja groźna i jaka może być tego przyczyna ,a czeka mnie za niedlugo podróż z angli do polski i istnieją pewne obawy czy wogóle pojadę. Bardzo proszę o pomoc oraz z góry dziekuje za wszelkie informacje.

Byłem na kompie i żadnych błedów nie pokazał ?...ch...a wie co jest a mechaników odwiedziłem trzech i kazdy mówi co innego/może dlatego że angole ???.../
    jaca
    jaca1
    Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
      Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...