Fiat cinquecento 700 zapłon

08 Wrz 2009, 13:36

witajcie mam taki problem z moim cieniasem otóż w zimne dni jak dłużej postoi to mam problem z zapaleniem autka.tzn rozrusznik kreci ale autko nie pali- odpala po dłuższym parokrotnym kręceniu. jak już odpali to potem nie mam żadnych problemów z mocą czy przyśpieszeniem. dodam że świece to iskry, przewody fiatowskie, akumulator w dobrym stanie, mam nawet założony tzw łapacz ciepłego powietrza do filtra powietrza. pomocy! pozdrawiam z góry dzięki za rady
denat82
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

08 Wrz 2009, 16:46

wygląda na to, że mieszanka jest za uboga, na pewno gaźnik trzeba wyregulować. Kumpel miał kiedyś ciento i tak miał go wyregulowany że zapalał bez ssania ale trzeba było troszkę gazem podpompować i chodził ;) Warto zgłębić wiedzę zawartą w internecie na ten temat.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

11 Paź 2009, 09:45

wyregulowałem mieszanke i bez rezultatu :( a idzie zima :( ratunku! denat82
denat82
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

02 Sie 2010, 23:27

Nie wiem czy Ci coś pomoże, ale ja kupuję taki dodatek do benzyny. Też mam CC i odkąd używam tego preparatu - w małej butelce z zielonym chyba napisem - to jest o niebo lepiej. Teraz latem dodaję do paliwa raz po raz ten dodatek, ale zimą w sumie po trochu do każdego tankowania. I widzę poprawę. Nie pamiętam nazwy, ale na każdej stacji benzynowej to kupisz plus w sklepach. Popytaj;-)
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...