Fiat cinquecento 700 zapłon

08 Wrz 2009, 12:36

witajcie mam taki problem z moim cieniasem otóż w zimne dni jak dłużej postoi to mam problem z zapaleniem autka.tzn rozrusznik kreci ale autko nie pali- odpala po dłuższym parokrotnym kręceniu. jak już odpali to potem nie mam żadnych problemów z mocą czy przyśpieszeniem. dodam że świece to iskry, przewody fiatowskie, akumulator w dobrym stanie, mam nawet założony tzw łapacz ciepłego powietrza do filtra powietrza. pomocy! pozdrawiam z góry dzięki za rady
denat82
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

08 Wrz 2009, 15:46

wygląda na to, że mieszanka jest za uboga, na pewno gaźnik trzeba wyregulować. Kumpel miał kiedyś ciento i tak miał go wyregulowany że zapalał bez ssania ale trzeba było troszkę gazem podpompować i chodził ;) Warto zgłębić wiedzę zawartą w internecie na ten temat.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

11 Paź 2009, 08:45

wyregulowałem mieszanke i bez rezultatu :( a idzie zima :( ratunku! denat82
denat82
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

02 Sie 2010, 22:27

Nie wiem czy Ci coś pomoże, ale ja kupuję taki dodatek do benzyny. Też mam CC i odkąd używam tego preparatu - w małej butelce z zielonym chyba napisem - to jest o niebo lepiej. Teraz latem dodaję do paliwa raz po raz ten dodatek, ale zimą w sumie po trochu do każdego tankowania. I widzę poprawę. Nie pamiętam nazwy, ale na każdej stacji benzynowej to kupisz plus w sklepach. Popytaj;-)
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...
    Maksymalna sprawność i osiągi w hybrydowym BMW 3
    Całkowicie elektryczny tryb jazdy dostępny do prędkości 75 km/h. Tryb jazdy wybiegiem z wyłączonym silnikiem spalinowym może być aktywowany do prędkości 160 km/h. Funkcja start-stop w wersji hybrydowej, przy klimatyzacji ...