Fiat cinquecento 900

26 Sty 2019, 19:29

Witam. Mam problem z fiaten cinquecento 900 z gazem. Otóż ostatnio jeździłem i nagle zaczęły spadać obroty aż w końcu zgasł. Na początku odpalał ale działał tylko na wolnych obrotach a jak wyłączyłem ssanie to na chwilę wchodził na wysokie obroty ( taki sam przypadek i na benzynie i na gazie) teraz wogóle nie odpala. Dopiero gdy psikam plaka to odpala ale gdy przestaje psikać momentalnie gaśnie. Myślałem że to gaźnik więc go przeczyscilem ale nic nie dało. Moje podejrzenia padają na pompkę paliwa ale wolę się upewnić. Z góry dzięki.
Jakun
Nowicjusz

0
  • 27 Sty 2019, 13:12

To czy pompka jest uszkodzona to wyobraź sobie że my tutaj nie jesteśmy w stanie potwierdzić. Trzeba to zrobić naocznie.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    0

27 Sty 2019, 14:32

Pompę paliwa chyba powinno być słychać po przekręceniu zapłonu, że podaje paliwo..
    gber44

0

27 Sty 2019, 15:37

gruber99 napisał(a):Pompę paliwa chyba powinno być słychać po przekręceniu zapłonu, że podaje paliwo..
    Pod warunkiem ze jest to elektryczna.Myślę ze wystarczy zdemontować przewod paliwa od pompki do gaznika i dalej juz sprawa prosta..
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014
    0

28 Sty 2019, 09:24

Dzisiaj sprawdzę czy leci paliwo. Jest to starszy silnik na gaźniku więc nie ma elektrycznej pompki. I zastanawia mnie to czy jeśli nie działałaby pompka to na gazie też by nie chodził?
    Jakun
    Nowicjusz

0

28 Sty 2019, 11:15

Jeśli chodzi na gazie to układ paliwowy (benzyna) wtedy nie jest podawana. Może gdzieś lewe powietrze?
    gber44

0
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

28 Sty 2019, 11:46

No właśnie też trochę o tym pomyślałem bo gdy psikalem plaka to odpala bez problemu a gdy kończyłem psikać to momentalnie gaśnie. Pod Wieczor sprawdzę czy dochodzi paliwo.
    Jakun
    Nowicjusz

0

28 Sty 2019, 18:04

Dobra temat już nieaktualny. Chyba przewód był zapowietrzony bo wyjąłem przewód paliwowy sprawdziłem czy leci paliwo, leciało i już miałem iść ze strachem że coś poważniejszego ale wróciłem założyłem wężyk pokręciłem i odpalił i śmiga tak jak przedtem. Dzięki wielkie za rady
    Jakun
    Nowicjusz

0