IVECO DAILY EDC 2013 r

24 Sty 2019, 12:29

Witam, dzisiaj rano odpaliłem IVECO i zapaliła mi się kontrolka EDC (jednorazowo). Samochód przez kawałek drogi nie miał siły, zgasiłem i odpaliłem samochód i kontrolka zgasła i już było dobrze (nie wiem czy to ważne ale w nocy było około -9 stopni). Pytanie co mogło być przyczyną? Bo teraz boje się jechać samochodem w trasę żeby ten problem nie powrócił.
lukasik17
Obserwowany

• 24 Sty 2019, 13:40

Z tego co wiem jak się świeci kontrolka EDC to silnik nie ma mocy, a przyczyna może być np. pompa, turbina, wtryski, filtr paliwa. Może był jakiś chwilowy problem z paliwem (małe ciśnienie) i po rozgrzaniu wróciło wszystko do normy. Generalnie bez sprawdzenia konkretnego kodu błędu nie dowiesz się w czym był problem.

Warto mu zrobić diagnostykę przed trasą żebyś wiedział o co chodzi.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

24 Sty 2019, 14:24

Czyli radzisz zapobiegawczo go podłączyć pod komputer?
    lukasik17
    Obserwowany

28 Sty 2019, 14:25

Jak najbardziej, najpierw podepnij pod kompa auto, skoro pokazała się kontrolka, to prawdopodobnie błąd będzie gdzieś zapisany.
    Slimak323f
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
      Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...