Fiat Cinquecento-założenie skrzyni 5-biegowej

12 Cze 2011, 18:51

Witam.chciałbym się dowiedzieć od Was drodzy forumowicze co musiałbym wymienić żeby wstawić skrzynie 5-biegowa i ile mniej więcej wraz z robocizna mechanika by mnie to wyniosło.czy jeśli będę miał ta skrzynie już wymieniać to od jakiego samochodu wziąć?czy jeśli już wymienię to zauważe zmniejszone chociaż trochę spalanie jeśli tak to mniej więcej o ile?osiągi może jakoś się zwiększa?Pozdrawiam
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Cze 2011, 15:34

sentyment do ciocioliny?
czy jest to wogole oplacalne??
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Rok produkcji: 2009

28 Cze 2011, 15:48

tak trochę sentyment ale też chciałbym wrzucić ta piątkę a narazie na nowy samochód się nie zanosi.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...